Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Επαφές με κυβερνητικά και στρατιωτικά στελέχη στις ΗΠΑ

Χτες, Πέμπτη, ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, Δ. Βίτσα, στην Ουάσιγκτον, όπου είχε συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και στρατιωτικά στελέχη των ΗΠΑ, σε συνέχεια των εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου της Διεθνούς Εκθεσης Αμυντικού Υλικού AUSA 2016.

Ετσι, μετά τις συναντήσεις του στο Πεντάγωνο την Τρίτη 4/10 με την Elissa Slotkin, βοηθό υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας, και στελέχη της περιλάλητης DIA (Defense Intelligence Agency), της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, προχτές, Τετάρτη, είχε συνάντηση με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Αμυντικής Συνεργασίας, DSCA (Defense Security Cooperation Agency), αντιναύαρχο Joseph Rixey και με τον Alan Estevez, υφυπουργό Αμυνας, αρμόδιο για θέματα Εφοδιασμού, Τεχνολογίας και Logistics.

Δεν περνά απαρατήρητο το ότι οι υπηρεσίες που παρέχει ήδη η ελληνική κυβέρνηση στους Αμερικανούς, π.χ. στη Σούδα, ή στα λιμάνια όπου ελλιμενίζονται τα πλοία της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 που πλέει στο Αιγαίο, εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Αμερικανού υφυπουργού, οπότε κι από μόνη της η συνάντηση σηματοδοτεί την πρεμούρα της ελληνικής πλευράς να ενισχύσει τους τέτοιους... δεσμούς προς γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης.

Αλλωστε, και οι προχτεσινές επαφές του Δ. Βίτσα αφορούσαν ακριβώς θέματα «διεθνούς ασφάλειας», όπως την ορίζουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα του ευρωατλαντικού άξονα, και όπου η ντόπια αστική τάξη αναζητά ακόμα βαθύτερη εμπλοκή προς ενίσχυση της θέσης της στην ευαίσθητη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ