Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Παρμενίων» στο φόντο κλιμακούμενων αντιθέσεων

Ολοκληρώνεται, σήμερα, στην περιοχή του Εβρου, και εν μέσω κλιμακούμενων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, η διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, από τους κύριους σκοπούς της άσκησης είναι και «η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας».

Σε ένα τέτοιο φόντο, χτες, ο υπουργός Αμυνας και η στρατιωτική ηγεσία παρακολούθησαν τμήμα της τελικής φάσης της άσκησης που πραγματοποιήθηκε στη Χίο και αφορούσε ευρείας κλίμακας αποβατική ενέργεια, προς «ανακατάληψη νήσου», όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές. Πήρε μέρος η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, υποστηριζόμενη από ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στη νησίδα Παναγιά (στα ανατολικά της Χίου) και το φυλάκιο στο Φαρμακονήσι.

Θυμίζουμε ότι τους προηγούμενες μήνες η Αγκυρα είχε κλιμακώσει τις προκλητικές ενέργειες στα δύο νησιά, με υπερπτήσεις μαχητικών της, αμφισβητώντας έμπρακτα την ελληνική κυριαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ