Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ξορκίζει εκλογές και μιλά για αδυναμία συνεννόησης

Το Ποτάμι δεν ζητάει ούτε εδώ και τώρα εκλογές ούτε μπορεί να προχωρήσει σε εθνική συνεννόηση με μια τόσο κακή κυβέρνηση, όπως αυτή των «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Ετσι απάντησε, χτες, ο επικεφαλής του μορφώματος, Στ. Θεοδωράκης, κάνοντας διάφορες εκτιμήσεις για το πώς διαμορφώνεται το αστικό πολιτικό σκηνικό.

Ξορκίζοντας τις πρόωρες εκλογές, κρίνοντας ότι διακυβεύονται διάφορα για την πορεία της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, επισήμανε: «Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές όταν διακινδυνεύονται τόσα πολλά για τη χώρα. Η αξιολόγηση και η δόση είναι σε εκκρεμότητα και τα χρήματα που είναι να πάρουμε είναι απαραίτητα στην οικονομία. Η χώρα έχει ασταθή βηματισμό και η κυβέρνηση δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά με το "φύγε εσύ, έλα εσύ" δεν αλλάζουν τα πράγματα».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της «εθνικής συνεννόησης» πάνω σε βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου προς αναθέρμανση της οικονομίας του και διεύρυνση της κερδοφορίας του, το οποίο προβάλλεται από διάφορες μπάντες, π.χ. κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, Ενωση Κεντρώων, ο Στ. Θεοδωράκης συμφώνησε ότι «πρέπει να υπάρχει σε μεγάλα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, το χρέος αλλά συνολικά τι εθνική συνεννόηση να υπάρξει με αυτή την τόσο κακή διακυβέρνηση;».

Αργότερα, χτες το μεσημέρι, ο Στ. Θεοδωράκης επισκέφτηκε το Δήμο Περιστερίου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Α. Παχατουρίδη, και διαβεβαίωσε ότι το Ποτάμι θα σταθεί στο πλευρό του δήμου και των κατοίκων στη δικαστική διαμάχη με τον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της Μητρόπολης Φθιώτιδας, που διεκδικεί 7,5 χιλιάδες στρέμματα στο Περιστέρι, στο Καματερό και την Πετρούπολη, «εξαναγκάζοντας», όπως είπε ο Στ. Θεοδωράκης, «εκατοντάδες ανθρώπους να μπουν σε παζάρι με την Εκκλησία για να σώσουν τα σπίτια τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ