Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΞ
Ψάχνει κερδοφόρες συμφωνίες για το κεφάλαιο και στη Σουηδία

«Μεγάλες δυνατότητες αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στη Σουηδία κατέδειξε η συμμετοχή πολλών δεκάδων σουηδικών εισαγωγικών επιχειρήσεων στις B2B επαφές με τους Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Μάρδα, στην επίσημη επίσκεψή του στη Στοκχόλμη»...

Ετσι πανηγυρικά ξεκινά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με άλλη μια εξόρμηση αρμόδιων στελεχών της κυβέρνησης στο εξωτερικό, συνοδεία εκπροσώπων επιχειρηματικών ομίλων, στην πρεμούρα τους να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για το εγχώριο κεφάλαιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κύριος στόχος της επίσκεψης του υφυπουργού ήταν η προώθηση των διμερών εμπορικών οικονομικών σχέσεων. Υπολογίζει ότι κλείστηκαν περισσότερες από 170 συναντήσεις για 29 ελληνικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του «Hellenic Swedish Business Forum 2016 and B2B Meetings» που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του υφυπουργού στη Στοκχόλμη.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως τρόφιμα, προϊόντα «ντελικατέσεν», γεωργικά προϊόντα, κρασί, καλλυντικά, τουρισμός και τουριστικά ακίνητα, πληροφορική, καθώς επίσης καινοτομία και νέες τεχνολογίες. Το εν λόγω φόρουμ διοργανώθηκε από την ελληνική πρεσβεία στη Στοκχόλμη σε συνεργασία με το Ελληνοσουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Αθήνας, με τη συνδρομή του σουηδικού τμήματος του οργανισμού Enterprise Europe Network.

Επιπροσθέτως, μιλώντας στο φόρουμ, ο υφυπουργός Δ. Μάρδας φρόντισε να παραθέσει όλο το... φιλοεπενδυτικό κλίμα που επιφυλάσσει στους σουηδικούς επιχειρηματικούς ομίλους η ελληνική κυβέρνηση, «τα πλεονεκτήματα που παρέχει στους ενδιαφερόμενους Σουηδούς επενδυτές η δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα», τονίζοντας ότι «η χώρα μας προσφέρει τη μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Παράλληλα, παρουσίασε τα μέτρα που υιοθετούνται για την «απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων σε όλα τα στάδια υλοποίησης ενός επενδυτικού σχεδίου». Στόχος του σχεδίου νόμου για τις αδειοδοτήσεις είναι η διαδικασία έγκρισης μιας ξένης επένδυσης να μην υπερβαίνει τους 6 με 8 μήνες, ανέφερε ο υφυπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ