Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Ταξίδια» και συγκινήσεις

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό σχήμα και συναντήθηκαν για άλλη μια χρονιά με όλους τους νέους ανθρώπους από 7 ...έως 87 χρόνων, στην Κεντρική Σκηνή του 42ου Φεστιβάλ, για να τραγουδήσουν μαζί τους τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια αγαπημένα, που τρεις γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ' αυτό τον τρόπο διαχρονικά. Μια σπουδαία μουσική παράσταση μεγάλης ευφορίας. Ευφορία που έχει να κάνει με τον προβληματισμό, την ουσιαστική παρέμβαση των στίχων και της μουσικής, σε συνδυασμό με την πραγματική ψυχαγωγία. Μια μουσική παράσταση γεμάτη από υπέροχα τραγούδια, που συγκίνησε, μάγεψε και «ταξίδεψε» μυαλό και καρδιά.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ευχαρίστησε την ΚΝΕ για την πρόσκληση και χαρακτήρισε το Φεστιβάλ ως το σημαντικότερο θεσμό από τη μεταπολίτευση και μετά, ενώ είπε πως έχει διπλή αξία. Τόσο πολιτική όσο και πολιτιστική. «Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι τα 42 αυτά χρόνια πέρασε από 'δω η συντριπτική πλειοψηφία των σημαντικότερων καλλιτεχνών, το άνθος του ελληνικού τραγουδιού και συγχαίρω την ΚΝΕ που επιμένει προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Θάνος Μικρούτσικος, με το πιάνο του και τους εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς του, «συνομίλησε» με τον τρυφερό ακροβάτη μεταξύ της ροκ και της παράδοσης, τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη. Κάθε τραγούδι είναι μία ιστορία και ο Θάνος Μικρούτσικος μαζί με τον Μίλτο Πασχαλίδη μας διηγήθηκαν τις δικές τους, παλιές και καινούργιες, με ένα πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης, τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, αγαπημένες συνθέσεις. «Στα είπα όλα» είπε ο Μίλτος. Βιάζεσαι, γιατί είσαι «Αγύριστο κεφάλι», του απάντησε ο Θάνος. Ελα μαζί μου για να δούμε την «Ρόζα», τον «Γουίλι», τους «7 νάνους» πάνω σε «Μια πιρόγα» να σηκώνουν τις «Βυθισμένες άγκυρες» σε μια «Λίμνη», τραγούδησαν εναλλάξ αλλά και οι δύο μαζί. Και «Ακροβάτης» να ήμουνα, πώς θες ν' ανάψω τη «Φωτιά μου», απάντησε ο Μίλτος. Με ένα «Μαχαίρι», του είπε αινιγματικά ο Θάνος και πριν το καταλάβεις, θα σου φέρω τη «Θάλασσα στη σκάλα».


Μαζί τους και η νεότερη τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου. Επιμέλεια ορχήστρας: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συντελεστές: Θύμιος Παπαδόπουλος, πνευστά. Μιρέλα Πάχου, πιάνο, ακορντεόν, τραγούδι. Δημήτρης Σινογιάννης, κιθάρες. Δημήτρης Μουτάφης, μπάσο. Ηλίας Δουμάνης, ντραμς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ