Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδρά για τους διοικητικούς γραμματείς η ΚΕΔΕ

Να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στη σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωματικών διοικητικών γραμματέων στους δήμους, ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, οι διοικητικοί και αναπληρωματικοί διοικητικοί γραμματείς θα είναι επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του δήμου των οποίων προΐστανται, θα προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και θα υποδεικνύονται από το εννιαμελές Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων.

Στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ εμφανίστηκαν «ανήσυχα» ότι με την εν λόγω πρόταση παραδίδεται η διοίκηση των δήμων σε μια δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατία, προσπέρασαν όμως τις ευθύνες τους για την εν λόγω εξέλιξη που έρχεται ως συνέχεια της μέχρι σήμερα πολιτικής που θέλει τους δήμους, ως κομμάτι του κράτους, να υπηρετούν τους στόχους αυτής της πολιτικής σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Χαρακτηριστικά, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση ΚΕΔΕ και κυβέρνησης τόσο στη στρατηγική όσο και στα σημεία, υπογραμμίζοντας πως η πρόταση που κατατέθηκε εντάσσεται στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αμβλύνει την όποια αντιπαράθεση ανάμεσα στις παρατάξεις που έχουν ως κοινή πολιτική την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Καταλήγοντας η Ελ. Παντελάκη κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει αυτά που χρωστά στους δήμους και να καλύψει το σύνολο των δομών και υπηρεσιών τους. «Αυτό έπρεπε να είχε γίνει χθες», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ