Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρειάζεται σχέδιο για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Το σοβαρό ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων έθεσε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης ενός συγκεκριμένου σχεδίου που θα επιβάλει την ένταξη των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία με τους όρους που ισχύουν για όλα τα παιδιά.

«Το Δήμο Αθηναίων αφορά άμεσα το ζήτημα της δομής του Ελαιώνα και η προετοιμασία ώστε αυτά τα παιδιά να παρακολουθήσουν τις απογευματινές δομές, με όλους τους όρους που ισχύουν και για τα Ελληνόπουλα όταν εγγράφονται στο σχολείο. Δεν αναφερόμαστε μόνο σε εμβολιασμούς, αλλά και σε ιατρικές εξετάσεις και χορήγηση πιστοποιητικών από παθολόγο, να λειτουργήσουν με εκπαιδευτικούς, με καθαρίστριες, με όλους τους όρους που πρέπει. Πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, αλλά τέτοιο σχέδιο δεν έρχεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να προωθούνται βολικές λύσεις σε βάρος των προσφυγόπουλων, και συγκεκριμένα ανέφερε το παράδειγμα του 54ου και 55ου Δημοτικού Σχολείου, όπου γράφτηκαν προσφυγόπουλα χωρίς να υπάρχουν τάξεις υποδοχής. «Και μάλιστα σε ένα σχολείο που η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είναι μεταναστόπουλα. Εφτιαξαν τμήματα 27-28 μαθητών, για τα οποία το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρνείται να σπάσουν, αρνείται να προσλάβει εκπαιδευτικούς. Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα παιδιά που δεν ξέρουν το παραμικρό στα ελληνικά, ουσιαστικά να μην μπορούν να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι κρίσιμο αυτό το θέμα κι εμείς επιμένουμε: Οχι παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων. Πρέπει να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που ανακοίνωσε», κατέληξε ο Ν. Σοφιανός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ