Σάββατο 1 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απλήρωτοι στο «hot spot» της Μόριας

Παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Μυτιλήνη έκανε την περασμένη Πέμπτη αντιπροσωπεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και σωματείων του, με αίτημα την πληρωμή των εκατοντάδων εργαζομένων που δουλεύουν στο κέντρο υποδοχής («hot spot») στη Μόρια, μέσα από το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας».

Οπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, πρόκειται για 270 εργαζόμενους διάφορων ειδικοτήτων, που έχουν αναλάβει υπηρεσία από 19 Αυγούστου και παραμένουν ακόμα απλήρωτοι. Μάλιστα, βρίσκονται στην αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, αφού οι απαντήσεις είναι αόριστες και οι «δεσμεύσεις» των αρμοδίων θολές, κάνοντας λόγο για κάποια πρώτη δόση γύρω στα μέσα Οκτώβρη.

Ετσι, οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας», έχοντας καθένας στην πλάτη του πολύμηνη ανεργία, φορτώνονται τώρα και δυο μήνες απληρωσιάς. Ακόμα πιο έντονο είναι το πρόβλημα για τα 70 περίπου άτομα που έχουν βρεθεί στο νησί από άλλα μέρη της χώρας, καθώς έχουν πρόσθετα έξοδα για τη μετακίνηση, το ενοίκιο, αλλά και τη συντήρηση των οικογενειών που έχουν αφήσει πίσω στον τόπο διαμονής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ