Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Στις ΗΠΑ για επαφές με Πεντάγωνο και επιχειρηματικούς ομίλους

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Δ. Βίτσας, προκειμένου, συνεχίζοντας τα κομπρεμί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον αμερικανικό παράγοντα, να έχει επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο αμερικανικό Πεντάγωνο, με στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην πολεμική βιομηχανία και να εγκαινιάσει το ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Εκθεση Αμυντικού Υλικού AUSA 2016.

Η AUSA υπολογίζεται ότι συγκεντρώνει 26.000 επισκέπτες ανά διοργάνωση, περισσότερες από 600 εταιρείες - εκθέτες, 11 εθνικά περίπτερα (Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισραήλ, Καναδάς, Κορέα, Βρετανία, Πολωνία, Τουρκία) και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων «δικτύωσης και επαφών», όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

Προχτές, Δευτέρα, μέρα επίσημης έναρξης της έκθεσης, ο Δ. Βίτσας εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο, το οποίο στη φετινή έκθεση διοργανώνεται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αμυνας και με τη συμπαράσταση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Ανάπτυξης (ΓΔΑΕΕ) και του Enterprise Greece. Περιλαμβάνει, δε, 10 εταιρείες - εκθέτες: «Alpha Systems», Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), «Theon Sensors», «AEL Joint Venture», «Aeroservices», «Dasyc», «Soukos Robots», «Turbomed».

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην έκθεση, ο αναπληρωτής υπουργός είχε συναντήσεις με εκπροσώπους πολεμικών βιομηχανιών, ενώ στα εγκαίνια του περιπτέρου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι ξένων στρατιωτικών αποστολών.

Ο δε πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σ. Αναστασόπουλος, δήλωνε χαρακτηριστικά ότι «η συμμετοχή στην έκθεση AUSA αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης των ελληνικών εταιρειών με κορυφαίους αμυντικούς οίκους του εξωτερικού (...) Η ελληνική συμμετοχή στοχεύει στη δημιουργία συμμαχιών, την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη σύσφιξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων γενικότερα».

Στο Πεντάγωνο και τη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών

Χτες, Τρίτη, ο Δ. Βίτσας επισκέφθηκε το Πεντάγωνο, όπου συναντήθηκε με την Elissa Slotkin, βοηθό υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας, αναπτύσσοντας το ρόλο που θέλει να παίξει η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση για την κατοχύρωσή της, όπως εννοούν φυσικά τη «διεθνή ασφάλεια» τα ιμπεριαλιστικά κέντρα του ευρωατλαντικού άξονα...

Επίσης, ενημερώθηκε πάνω στα τέτοια ζητήματα από στελέχη της περιλάλητης DIA (Defense Intelligence Agency). Πρόκειται για τη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ στο πλαίσιο του υπουργείου Αμυνας, που λειτουργεί ως κύρια οργάνωση στρατιωτικής κατασκοπείας της χώρας στο εξωτερικό.

Οι επαφές του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας με στελέχη της συνδέεται άμεσα με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση «υπηρεσίας πληροφοριών» στο υπουργείο Αμυνας, να συμβάλει με συγκέντρωση, ανταλλαγή και διάχυση πληροφοριών προς τους εταίρους της εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ, στον πόλεμο εναντίον της λεγόμενης τρομοκρατίας και προς οικοδόμηση μιας «νέας πολιτικής ασφάλειας», διεκδικώντας και έτσι τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση στην ευαίσθητη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ