Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ζητά εκλογές και επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων

Μιλά για αχρείαστο 3ο μνημόνιο, όταν είναι ένας από τους συνεργούς στο συγκεκριμένο μνημονιακό έγκλημα

Eurokinissi

Το αφήγημά του, βάσει του οποίου επιχειρεί να πείσει το κεφάλαιο ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι ικανότεροι από τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστούν την εξουσία του και να του αποδώσουν μεγαλύτερα οφέλη από τα τωρινά, επανέλαβε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο κορυφαίο, τυπικά, όργανο του κόμματος, την Πολιτική Επιτροπή, λίγο πριν προχωρήσουν στα επίσημα εγκαίνια των νέων κεντρικών γραφείων τους, στο Μοσχάτο, ανήμερα της 42ης επετείου ίδρυσης της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε τις πολιτικές της κυβέρνησης και επανέλαβε με έμφαση το αίτημά του για άμεσες εκλογές, τονίζοντας ότι «μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν». Πρόσθεσε: «Το 3ο και αχρείαστο μνημόνιο (σ.σ.: αυτό που το καλοκαίρι του 2015 υπερψήφισε και η ΝΔ...) λήγει το καλοκαίρι του 2018. Ηδη, παρήλθαν 14 από τους 36 μνημονιακούς μήνες και ακόμη δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται. Η κυβερνητική διγλωσσία μεταδίδει αντικρουόμενα μηνύματα, παρατείνοντας την ύφεση. Με τους ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, το Πρόγραμμα δεν βγαίνει. Και ταυτόχρονα, κάθε μέρα που παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα αδυνατίζει, μικραίνει, εξασθενεί. Η πολιτική αλλαγή αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα».

Με πρεμούρα για την εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, επέμεινε: «Πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν. Γι' αυτό, σας καλώ όλες και όλους. Και μαζί με εσάς, όλες και όλους τους Ελληνες πολίτες σε έναν συνεχή αγώνα για την ενδυνάμωση του μεταρρυθμιστικού μετώπου στη χώρα μας». Μια προσπάθεια να στοιχίσει όσο περισσότερους ανθρώπους του μόχθου μπορεί στα ζητούμενα του κεφαλαίου, δηλαδή ενάντια στα δικά τους συμφέροντα.

Η συντεταγμένη στρατηγική τους για το κεφάλαιο

Ως βασικά σημεία, για «τη συντεταγμένη στρατηγική και το συνεκτικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση», απαρίθμησε: «Λιγότερους φόρους», αλλά για τους επιχειρηματικούς ομίλους. «Λιγότερες δαπάνες», με νέες περικοπές σε ό,τι απέμεινε από τις δαπάνες κάλυψης ελάχιστων πλέον λαϊκών αναγκών. «Τολμηρές μεταρρυθμίσεις για την άρση των εμποδίων της ανάπτυξης. Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Προσέλκυση επενδύσεων. Αύξηση της ρευστότητας.Διευκόλυνση της λειτουργίας της αγοράς». Ολα κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων προς δημιουργία ενός πιο ...φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος.

Υπολόγισε, δε, ότι το πρόγραμμα της ΝΔ «οδηγεί σε 4% ετήσια ανάπτυξη και 120.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας το χρόνο για μια πενταετία. Αυτές είναι οι πραγματικές δυνατότητες της Ελλάδας σήμερα», συμπλήρωσε, βάζοντας τον πήχη των λαϊκών προσδοκιών εκεί όπου ορίζουν οι προτεραιότητες του κεφαλαίου. Καλλιέργεια κάλπικων προσδοκιών, ως μέσο για να πετύχει τη λαϊκή στήριξη της ΝΔ, ενώ βρίσκεται στην ίδια όχθη με την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρ. Τ. Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λοζάνης, δηλώσεις με τις οποίες έβαλε και πάλι θέμα κυριαρχίας σε νησιά και νησίδες και μη οριοθετημένων θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, συνδέοντάς τες με την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας ελέω διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

«Η θεσμική, οικονομική και κοινωνική κατρακύλα της χώρας προφανώς γεννά πολλαπλούς κινδύνους. Οχι μόνο εσωτερικούς. Για πρώτη φορά εγείρεται με τέτοια ένταση μάλιστα ζήτημα ισχύος της Συνθήκης της Λοζάνης. Ποτέ στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη συγκυρία να πρέπει να διαχειρισθεί έναν τόσο ασταθή και απειλητικό διεθνή περίγυρο μια τόσο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας μας έχει δυστυχώς και γεωπολιτικές προεκτάσεις», συμπλήρωσε, βάζοντας θέμα απώλειας θέσεων των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς από άλλα κεφάλαια της περιοχής.

Η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη έγινε παρουσία των 4 πρ. προέδρων της ΝΔ, Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά, Ευ. Μεϊμαράκη και Γ. Πλακιωτάκη.

Ωστόσο, μια δήλωση του Ευ. Μεϊμαράκη, για την επέτειο ίδρυσης της ΝΔ, ότι «η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής και την εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα», ερμηνεύτηκε από κάποιους κύκλους και ως μήνυμα προς την ηγεσία για τη σκληρή γραμμή της προς τον ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ