Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Στη συγκρότηση ή όχι νέου ΕΣΡ μεταφέρεται η κόντρα

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες με τον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, να επιτίθεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5». Χαρακτηρίζοντας τη στάση της ως «έσχατο θεσμικό εκβιασμό» και ως «ευλογία» και «δώρο στους αποτυχόντες του διαγωνισμού. Το καλύτερο δώρο στην κατάσταση της ασυδοσίας, στην κατάσταση της αεροπειρατείας την οποία παραλάβαμε». Κάλεσε, επίσης, τη ΝΔ να προσέλθει «με καλή πίστη» στις συζητήσεις για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση προωθεί τη συγκρότηση του ΕΣΡ και για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σκοπεύει να καταθέσει την ερχόμενη βδομάδα στη Διάσκεψη των Προέδρων πρόταση για τη συγκρότηση της «ανεξάρτητης αρχής». Η ΝΔ, επισήμως, μέσω του γραφείου Τύπου της έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ωστόσο φαίνεται ότι στο εσωτερικό της υπάρχουν σημαντικά στελέχη που διαφωνούν με αυτήν τη «γραμμή». Σε αυτό το πλαίσιο πιθανότατα εντάσσεται η δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος Κ. Χατζηδάκη πως «δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ» με μοναδική προϋπόθεση, όπως είπε, τα μέλη του νέου Συμβουλίου να είναι αντιπροσωπευτικά της δύναμης των κομμάτων. Κάπως έτσι φαίνεται πως θα κινηθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, καθώς η πρόταση που ετοιμάζεται θα είναι αρκετά διαφοροποιημένη από την αρχική ως προς τη σύνθεση του ΕΣΡ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας

Ολοκληρώθηκε η χτεσινή διάσκεψη της Ολομέλειας ΣΤΕ χωρίς να καταλήξει σε απόφαση για το αν θα κριθούν κατ' αρχήν παραδεκτές οι προσφυγές των καναλιών, για να μπορέσει να περάσει στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία διακόπηκε πάνω από μια ώρα, λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα που αποδείχθηκε φάρσα. Παραμένει άγνωστο πότε θα γίνει η επόμενη διάσκεψη. Να υπενθυμίσουμε ότι στην εισήγησή του ο Γ. Παπαγεωργίου έχει ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ