Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ψάχνει κερδοφόρες μπίζνες για το κεφάλαιο και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ του κεφαλαίου Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που πραγματοποίησε χτες ο υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ, Αλ Μανσούρι, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, και τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από άλλα κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες.

Ο Γ. Σταθάκης χαρακτήρισε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, «στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας στις προσπάθειες που καταβάλλει για την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό», ενώ από την πλευρά του ο Αλ Μανσούρι εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του για επενδύσεις σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι υποδομές, η ενέργεια, η αγροδιατροφή κ.ά.

Ακολούθησαν περίπου 20 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ εταιρειών από τους κλάδους της ναυτιλίας, των μεταφορών, των τροφίμων, των εξαγωγών, των επενδύσεων και των νομικών υπηρεσιών και από τις δύο χώρες.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο Γ. Σταθάκης εξέφρασε την «ιδιαίτερη ικανοποίησή του» για το «έμπρακτο ενδιαφέρον» επιχειρήσεων των ΗΑΕ για «επιχειρηματικές συνεργασίες και επενδύσεις στη χώρα μας».

Στην υπουργική Σύνοδο ΕΕ - ASEAN

Τον ίδιο στόχο, την προώθηση κερδοφόρων συνεργασιών για το κεφάλαιο, υπηρετούσε και η χτεσινή παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Μάρδα, στην Μπανγκόκ για την Υπουργική Σύνοδο μεταξύ ΕΕ και της Ενωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN). Στο περιθώριο της Συνόδου, είχε διμερείς συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Μιανμάρ και τον υφυπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, ενώ προγραμματιζόταν συνάντηση και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υφυπουργός «αντήλλαξε απόψεις για διμερή οικονομικά θέματα, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες διεύρυνσης του διμερούς εμπορίου, μέσω της ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ των ελληνικών Επιμελητηρίων με τους αντίστοιχους παραγωγικούς φορείς των χωρών αυτών».

Αμέσως επόμενος σταθμός του Δ. Μάρδα είναι η Νότια Κορέα, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για οικονομικά θέματα, και συμπρόεδρο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος - Ν. Κορέας, με τον οποίο θα συζητήσουν την πρόοδο των θεμάτων που είχαν συμφωνηθεί στην τελευταία Σύνοδο της ΜΔΕ, το Μάη του 2016.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ