Τρίτη 18 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA - CHAMPIONS LEAGUE
Πρεμιέρα σήμερα για ΑΕΚ και Αρη

Με τους δύο ομόχρωμους ΑΕΚ και Αρη να ρίχνονται πρώτοι από ελληνικής πλευράς στη δράση και τον ΠΑΟΚ να περιμένει την αυριανή μέρα, η νέα διοργάνωση σε διασυλλογικό επίπεδο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, το Champions League της FIBA, ανοίγει σήμερα την αυλαία της. Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση εδώ και μια 15ετία στην Ευρώπη που τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Σήμερα, θα γίνει η πρεμιέρα της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, με τις 40 ομάδες που μετέχουν να έχουν χωριστεί σε 5 ομίλους. Οι 4 πρώτες του κάθε ομίλου και οι 4 καλύτερες 5ες παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ για την πρεμιέρα του 5ου ομίλου θα φιλοξενήσει την ουγγρική Ζολνόκι (19.00 ΕΡΤ) έχοντας το ρόλο του φαβορί και όλες τις προϋποθέσεις για ένα καλό ξεκίνημα. Με τρεις νίκες σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια μέχρι τώρα (1 για κύπελλο, 2 για πρωτάθλημα), η Ενωση βρίσκεται σε ιδανική ψυχολογία αλλά και - όπως έχει δείξει - σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Για τον ίδιο όμιλο θα παίξουν σήμερα: Σαρλερουά - Μπεσίκτας (21.30), Σάσαρι - Ζιελόνα Γκόρα (21.30). Αύριο Λούντβισμπουργκ - Παρτιζάν Βελιγραδίου (21.30).

Δεν του έφθανε το... κάζο από την εντός έδρας ήττα από το Ρέθυμνο για το πρωτάθλημα, ήρθαν και τα προβλήματα τραυματισμών να βαρύνουν περισσότερο το κλίμα στον Αρη ενόψει της σημερινής πρεμιέρας του στη διοργάνωση με την «Χέλιος» στη Σλοβενία (21.00 Νοvasports 2) για τον 1ο όμιλο. Την αποστολή δεν ακολούθησαν οι τραυματίες Τζένκινς και Σίμτσακ. Για τον ίδιο όμιλο θα γίνουν σήμερα και οι αγώνες: Ναχαρίγια - Μπάνβιτ (18.00), Μονακό - Φράπορτ (21.30), Μπάνκεν - Νίμπουργκ (19.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ