Τρίτη 18 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Αλλαγές στην κορυφή, παράπονα και βία

Οι αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να περνάει πρώτος και την ΑΕΚ να πιάνει τον Παναθηναϊκό στη 2η θέση, τα πολλά παράπονα για τη διαιτησία (από Πανιώνιο, Ηρακλή, Πλατανιά) αλλά και τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη ήταν τα βασικά στοιχεία που σημάδεψαν την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Super League. Ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακού αναβλήθηκε με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, εξαιτίας του σεισμού στα Γιάννενα.

Στη Νέα Σμύρη ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Πανιώνιο έχοντας πολλαπλά οφέλη από την επιτυχία του, που χάρη στο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού τον ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» σημείωσαν οι Μποτία (15'), Μιλιβόγεβιτς (64'). Στην άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος φωνάζει για τη διαιτησία του Λαμπρόπουλου, εστιάζοντας κυρίως σε δυο λαθεμένες υποδείξεις οφσάιντ σε επίθεση της ομάδας. Οι δύο ομάδες είχαν από μια αποβολή αφού την κόκκινη κάρτα είδαν ο Βλάχος από τους γηπεδούχους (88') και ο Ρέτσος (76') από τον Ολυμπιακό.

Στο «Απ. Νικολαΐδης» η Ξάνθη επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-1 παίρνοντας έτσι μια πολύτιμη για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους νίκη. Από την άλλη οι «πράσινοι» πλήρωσαν τα λάθη του τερματοφύλακά τους Στιλ και γενικότερα την κακή αμυντική λειτουργία τους, όπως και την αδυναμία στο να απειλήσουν επιθετικά. Για τους νικητές τα γκολ σημείωσαν οι Ντε Λούκας (34'), Βασιλακάκης (66') ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε προσωρινά ο Λέτο (62').

Εστω και εάν έκανε τα εύκολα δύσκολα και αγχώθηκε αρκετά στο β' μέρος, η ΑΕΚ πήρε πολύτιμη νίκη στη Λάρισα επί της ΑΕΛ με 2-1, που την ανεβάζει στο δεύτερο σκαλοπάτι. Η Ενωση, αν και προηγήθηκε νωρίς με 2-0 χάρις σε δύο τέρματα του Πλατέλα (4', 30'), είδε τους γηπεδούχους να μειώνουν πριν από το ημίχρονο (Ναζλίδης 34') και να είναι ιδιαίτερα πιεστικοί στην επανάληψη.

Στις νίκες επανήλθε ο ΠΑΟΚ που στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επικράτησε του Ηρακλή με 1-0 χάνοντας και σωρεία ευκαιριών για κάτι περισσότερο, με τον Χουάντερσον να κάνει σημαντικές επεμβάσεις. Από την άλλη το έργο του «Γηραιού» έγινε ακόμα πιο δύσκολο μετά την αποβολή του Σαραμαντάς στο 27'. Μετά την ήττα ο τεχνικός του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του που όμως δεν έγινε αποδεκτή. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, πριν από την έναρξη, στους δρόμους της πόλης.

Αλλα αποτελέσματα: Ατρόμητος - Βέροια 1-0, Παναιτωλικός - Κέρκυρα 4-0, Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 2-0.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 12, Παναθηναϊκός 10, ΑΕΚ 10, Πανιώνιος 9, ΠΑΟΚ 8, Παναιτωλικός 8, Πλατανιάς 8, ΠΑΣ Γιάννινα 7, Ατρόμητος 7, Λάρισα 5, Ξάνθη 5, Λεβαδειακός 4, Βέροια 4, Αστέρας Τρίπολης 3, Κέρκυρα 3, Ηρακλής 2. Σημ.: Οι δύο πρώτες αγωνιστικές έχουν αναβληθεί. ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ