Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δεύτερη δύναμη η «Αγωνιστική Συνεργασία»

Ολοκληρώθηκε, την περασμένη Παρασκευή, το συνέδριο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) στο Βόλο, όπου οι σύνεδροι ψήφισαν για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν ως εξής: «Αγωνιστική Συνεργασία» (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) 36 ψήφους και 4 έδρες (στο προηγούμενο συνέδριο του 2013 είχε 3 έδρες), «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» (ΠΑΣΚΕ) 37 ψήφους και 5 έδρες (είχε 6), «Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) 23 ψήφους και 3 έδρες (διατηρεί τον ίδιο αριθμό εδρών), «Δίκτυο Διοικητικών» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 17 ψήφους και 2 έδρες (από 1), «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Δράση» (ΔΑΚΕ) 11 ψήφους και 1 έδρα (από 2).

Φέτος το σύνολο των συνέδρων ήταν 136 (από τους οποίους ψήφισαν οι 126), ενώ ο συνολικός αριθμός των συνέδρων το 2013 ήταν 167. Δηλαδή, υπήρξε μείωση 31 ατόμων μέσα σε τρία χρόνια, γεγονός που αποτυπώνει τη συνολική μείωση, χρόνο με το χρόνο, του διοικητικού προσωπικού στα πανεπιστήμια. Ετσι, λόγω του μικρότερου Σώματος του Συνεδρίου μειώθηκε και ο αριθμός των εκλεγμένων αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ από 9 σε 7.

Συγκεκριμένα, για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: «Αγωνιστική Συνεργασία» 2 αντιπροσώπους, «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» 2 αντιπροσώπους, «Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση» 2 αντιπροσώπους, «Δίκτυο Διοικητικών» 1 αντιπρόσωπο, «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Δράση» κανέναν αντιπρόσωπο.

Στο συνέδριο ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία το πλαίσιο δράσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ καθώς και τα ψηφίσματα που αφορούν τις ΣΣΕ, το ΕΚΑ και τους μετανάστες. Ακόμη ψηφίστηκαν οι δύο καταστατικές τροποποιήσεις που έφεραν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με ομόφωνη εισήγηση του ΚΣ και ομόφωνη έγκριση από το συνέδριο. Η πρώτη τροποποίηση αφορά στην καθολική συμμετοχή των συμβασιούχων σε όλες τις διαδικασίες της Ομοσπονδίας. Η δεύτερη τροποποίηση δεν επιτρέπει στους γενικούς διευθυντές, στους γενικούς γραμματείς και στις ειδικές θέσεις να εκλεγούν στο ΚΣ της ΟΔΠΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ