Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαταρκτική για τη διαρροή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Κατεπείγουσα αυτοπρόσωπη προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ανώτατου δικαστικού, ο οποίος μετέχει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλ. Ζαγοραίος.

Στην έρευνα, που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Σπ. Παππάς, θα αναζητήσει όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα τόσο για την υποκλοπή όσο και για τη διαρροή των επίμαχων e-mail.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ζητήσει να γίνει έρευνα τόσο σε βάρος του εν λόγω δικαστικού, όσο και για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στον Τύπο. Σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου «δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ