Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά αλλαγές στο αντιλαϊκό μείγμα διαχείρισης

Με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, M. Σουλτς, συναντήθηκε, χτες στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντάς του ότι «το πρόγραμμα - μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν "βγαίνει"».

Εστιάζοντας στο θέμα της «υπερφορολόγησης», ζήτησε αλλαγές στο αντιλαϊκό μείγμα, προς παραπέρα κρατική ενίσχυση του κεφαλαίου.

«Υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή πολιτικής. Με αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους. Με αλλαγή των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, που δεν μπορεί να επιτευχθούν. Με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς», είπε χαρακτηριστικά.

Παραπέρα, η Φ. Γεννηματά συναντήθηκε και με τον Τζ. Πιτέλα, πρόεδρο της ευρωομάδας των σοσιαλδημοκρατών (S&D). Με κοινή δήλωσή τους ζητούν «να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους».

«Η πολιτική ομάδα του S&D και το ΠΑΣΟΚ είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον ελληνικό λαό. Σε αυτήν την προσπάθεια, χρειαζόμαστε τη δύναμη του συνόλου της σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας - από τα οποία το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολύ σημαντικό μέλος», καταλήγουν, στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει τη... σφραγίδα του «επίσημου» εκπροσώπου της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, την ώρα που οι ευρωενωσιακοί του εταίροι προχωρούν ολοένα και βαθύτερα στο τέτοιο ...φλερτ τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ