Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Να καταδικαστούν αυτές οι συμπεριφορές

Να αναλογιστούν τις σοβαρές ευθύνες που φέρουν για προηγούμενα, όπως και για το προχτεσινό γεγονός, καλεί την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα στον ελληνικό λαό να καταδικάσει τέτοιου είδους συμπεριφορές και να μπει μπροστά στον αγώνα για να πάψει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης που εκδηλώνεται στο πλαίσιο γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών που προωθούνται σε επίπεδο ΕΕ.

Μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Α. Τζέκης σημειώνει: «Η σύλληψη και η κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα της Καβάλας, στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ, είναι ένα καθαρά πολιτικό γεγονός. Σ' αυτή τη σύλληψη συμμετείχαν τόσο οι δυνάμεις της αστυνομίας Καβάλας όσο και ο εισαγγελέας υπηρεσίας. Δηλαδή μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς της. Σχεδιασμούς για τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος γενικότερα και ειδικότερα των κομμουνιστών και άλλων δημοκρατών, που είναι πρωτοπορία και αγωνίζονται για την κατοχύρωση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Επιδιωκόμενος στόχος μέσα από τη σύλληψη των κομμουνιστών ήταν να σταλεί ένα μήνυμα προς το λαό της περιοχής. Οτι όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται θα αντιμετωπίζονται ως κοινοί εγκληματίες. Και αυτό εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, που εκφράζεται μέσα από τον πρόσφατο "τρομονόμο" που ψήφισε στη Βουλή, αλλά και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, να αντιμετωπίσει το λαό ως εχθρό - λαό.

Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι τα στελέχη, οι φίλοι, οι οπαδοί του ΚΚΕ, ο ελληνικός λαός θα σταματήσει τη δράση του ενάντια στη νεοφιλελεύθερη συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στις επεμβάσεις των Ευρωνατοϊκών στα Βαλκάνια, ενάντια γενικότερα στον καπιταλισμό, ιμπεριαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ