Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Κινητοποιήσεις με επίκεντρο τα προβλήματα στην Υγεία

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Με στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις σε μια σειρά από πόλεις, αύριο και μεθαύριο, αναδεικνύουν οι υγειονομικοί και τα σωματεία τους τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) οργανώνουν αύριο, Πέμπτη, στη 1 μ.μ., σωματεία νοσοκομείων της Αττικής, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ (7 π.μ. - 3 μ.μ.). Το σωματείο στον «Ευαγγελισμό» καλεί σε συγκέντρωση στην 1η ΥΠΕ (Ζαχάρωφ 3, Αμπελόκηποι), ενώ το σωματείο στο «Θριάσιο» σε κινητοποίηση στη 2η ΥΠΕ (Θηβών 46). Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η ΕΙΝΑΠ, η οποία έχει προκηρύξει για αύριο Πέμπτη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.).

Την ίδια μέρα, κινητοποίηση οργανώνεται στην Πάτρα, με στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ. για τα σωματεία - μέλη της Πάτρας και 7 π.μ. - 3 μ.μ. για τα σωματεία - μέλη της 6ης ΥΠΕ). Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 9 π.μ., με αφετηρία το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Θα ακολουθήσει πορεία στην οποία θα εντάσσονται σωματεία και εργαζόμενοι που θα ταξιδέψουν στην Πάτρα από άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ η διαδήλωση θα σταματήσει και στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Στην κινητοποίηση καλούν τους συνταξιούχους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Πάτρας.

Κάλεσμα στους υγειονομικούς να κάνουν τις κινητοποιήσεις βήμα για την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας στις 24 Νοέμβρη απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωσή της διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να αναπληρώνουν τους εργαζόμενους που αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια, μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων.

Οσον αφορά τα ιδιαίτερα ζητήματα με τα οποία εκφράζεται η αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Υγείας σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα, προβάλλει μια σειρά από αιτήματα, μεταξύ των οποίων τα εξής: «Να μην κλείσει το Νοσοκομείο Θώρακος στην Πάτρα. Να μην επιτρέψουμε τις μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Λευκάδα και Πρέβεζα. Να μην επιτρέψουμε τη συνέχιση της κοινής εφημέρευσης Αμαλιάδας - Πύργου, Αγρινίου - Μεσολογγίου, Πρέβεζας - Λευκάδας».

Σε τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου θα προχωρήσουν την Παρασκευή 4/11 οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), με απόφαση του σωματείου τους.

Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, κινητοποίηση με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα της δημόσιας Υγείας διοργανώνουν τη Δευτέρα 7/11, στις 6.30 μ.μ., έξω από την κεντρική πύλη του ΑΧΕΠΑ, τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Θεαγένειου» και «Ιπποκράτειου», το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών και Εργαστηρίων Β. Ελλάδας και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Τα ίδια σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 24 Νοέμβρη, ως επόμενο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα.

Αλλες πρωτοβουλίες

Κινητοποιήσεις με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας οργανώνουν τις επόμενες μέρες επίσης Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και μαζικοί φορείς.

Στη Δυτική Αθήνα, οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω, Χαϊδαρίου καθώς και μαζικοί φορείς από την Αγία Βαρβάρα οργανώνουν τη Δευτέρα 7/11, στις 7 μ.μ., πορεία και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (πρώην «Λοιμωδών») στην Αγ. Βαρβάρα. Επίσης, η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω καλεί σωματεία, συλλόγους και φορείς απ' όλη τη Δυτική Αθήνα σε σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης τους στο μέτωπο της Υγείας, την Παρασκευή 11/11, στις 7 μ.μ., στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Ελλης και Αδριανουπόλεως 5, Αιγάλεω).

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας οργανώνουν την Παρασκευή 18/11 σωματεία και φορείς της Ικαρίας, που συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους για τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας στο νησί. Την άμεση τοποθέτηση γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών και την κάλυψη των κενών σε όλες τις μονάδες Υγείας του νησιού διεκδικεί η Λαϊκή Επιτροπή Ραχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ