Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Χωρίς προσωπικό κινδυνεύει να μείνει η Ενδοκρινολογική Κλινική

Με κλείσιμο απειλείται η Ενδοκρινολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, καθώς ο διευθυντής γιατρός αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης στο τέλος του έτους. Επιπλέον, η κλινική αντιμετωπίζει συνολικά ελλείψεις προσωπικού. Σε αυτή υπηρετούν δύο επικουρικοί γιατροί, η μία από τους οποίους πρόκειται να απολυθεί στο τέλος του Νοέμβρη, και τρεις ειδικευόμενοι οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν σε άλλο νοσοκομείο την ειδικότητά τους. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, αφού οι τέσσερις κλίνες της Ενδοκρινολογικής καλύπτονται από μία νοσηλεύτρια, που έχει παράλληλα την ευθύνη και για την Α' Παθολογική Κλινική.

Να καλυφθεί άμεσα η θέση του διευθυντή και να ενισχυθεί η κλινική με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απαίτησε η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ με παρέμβαση που έκανε (24/10) στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου. Οπως εξηγεί η Επιτροπή, η διακοπή της λειτουργίας της κλινικής θα προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα, καθώς εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες ασθενείς στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, παρακολουθεί χρόνια περιστατικά, ενώ καλύπτει ενδοκρινολογικά περιστατικά που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

Στο αίτημα να διασφαλιστεί η λειτουργία της κλινικής, ο διοικητής απάντησε πως έχει ήδη προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να προκηρυχθεί η θέση. Μέχρι να γίνει αυτό, με δεδομένο ότι η διαδικασία είναι πιθανό να διαρκέσει αρκετούς μήνες, πρόσθεσε πως θα ζητήσει η θέση του διευθυντή να καλυφθεί προσωρινά από το υπάρχον προσωπικό άλλου νοσοκομείου. Ωστόσο, όπως εξηγούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στα Νοσοκομεία «Αττικόν» και «Μεταξά» που ανήκουν στην ίδια ΔΥΠΕ η κατάσταση είναι επίσης οριακή. Σημειώνουν, ακόμα, ότι παρόμοιες ελλείψεις αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, ενώ η κατάσταση πρόκειται να χειροτερεύσει λόγω της σταδιακής απόλυσης εκατοντάδων επικουρικών ιατρών, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τους επόμενους μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ