Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«Τρομο-απειλές» λίγο πριν από τις κάλπες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Προειδοποιήσεις για τρομο-επιθέσεις της «Αλ Κάιντα» στις ΗΠΑ, λίγο πριν από τη διεξαγωγή των κρίσιμων προεδρικών, βουλευτικών και τοπικών εκλογών της ερχόμενης Τρίτης, απηύθυναν χτες αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, υποστηρίζοντας πως ενημέρωσαν ήδη τις τοπικές αρχές σε Νέα Υόρκη, Τέξας και Βιρτζίνια για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις από την «Αλ Κάιντα» τη Δευτέρα, μια μέρα πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «CBS News», που επικαλείται «πηγές» που δεν κατονομάζει, αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έχουν ενημερώσει τις αντιτρομοκρατικές δυνάμεις κρούσης για την πιθανή απειλή. «Το FBI, συνεργαζόμενο με τους ομοσπονδιακούς πολιτειακούς και τοπικούς ομολόγους μας, μοιράζεται και αξιολογεί πληροφορίες σε καθημερινή βάση και θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους εταίρους του στην κοινότητα της επιβολής του νόμου και των πληροφοριών για να εντοπίσει και να αναχαιτίσει οποιαδήποτε εν δυνάμει απειλή για τη δημόσια ασφάλεια», δήλωσε στο CBS ανώτερος αξιωματούχος του FBI.

Το «Ρόιτερς» δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αμέσως την πληροφορία και αξιωματούχοι στο αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας απέφυγαν να σχολιάσουν το ζήτημα.

Στην τελική ευθεία...

Τα τελευταία 24ωρα, αρκετοί πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ εκτιμούν πως πλέον η προεκλογική εκστρατεία αποκτά χαρακτηριστικά «πολιτικού θρίλερ» ανάμεσα στους δύο βασικούς υποψηφίους καθώς αρκετές από τις αμερικανικές πολιτείες - «κλειδιά» φαίνεται ότι αλλάζουν προτιμήσεις υπέρ ή κατά του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ και της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του «Reuters» / «Ipsos» που έγινε με τη συμμετοχή περίπου 15.000 ψηφοφόρων σε εβδομαδιαία βάση από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, αλλά και την περιφέρεια της Κολούμπια στην Ουάσιγκτον, οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, ενώ το προβάδισμα που είχε η Κλίντον στο Μίσιγκαν έχει μειωθεί στο όριο του στατιστικού λάθους εντείνοντας την ανησυχία στο προεκλογικό της επιτελείο. Η κατάσταση στο Οχάιο παραμένει συγκεχυμένη, ενώ η Πενσιλβάνια φαίνεται να τείνει προς την Κλίντον. Καταλυτικό ρόλο λοιπόν αναμένεται να παίξει το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται περίπου στο 15%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ