Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ
Αποσύρει κυανόκρανους από το Νότιο Σουδάν

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.--

Η Κένυα αποφάσισε χτες την αποχώρηση 1.050 στρατιωτών από τη δύναμη κυανοκράνων του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν, θεωρώντας υπεύθυνο τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, για την πρόσφατη αποπομπή του επικεφαλής της αποστολής, Κενυάτη αντιστράτηγου Τζόνσον Οντιέκι. Ανακοίνωσε ακόμη πως αποσύρει την πρότασή της για συμμετοχή στη συγκρότηση περιφερειακής δύναμης υπό τον ΟΗΕ για το Νότιο Σουδάν.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν χτες από τον Κενυάτη πρέσβη στον ΟΗΕ που κατηγόρησε τον γενικό γραμματέα Μπαν πως «ενέδωσε στις πιέσεις ορισμένων χωρών», τις οποίες δεν κατονόμασε αλλά οι περισσότεροι κατάλαβαν πως εννοούσε την Κίνα (καθώς Κινέζος στρατηγός ανέλαβε την αρχηγία της αποστολής κυανοκράνων στο Ν. Σουδάν) και την Αιθιοπία (που επιδιώκει μεγαλύτερο ρόλο στα πράγματα)...

Στο μεταξύ, διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αρωγής άσκησαν πιέσεις στην Κένυα, ώστε να ανακαλέσει την απόφασή της να κλείσει έως τις 30 του μήνα τον προσφυγικό καταυλισμό 250.000 Σομαλών προσφύγων στο Ντανταάμπ, που θεωρείται ο μεγαλύτερος του είδους στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ