Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΚΟΛΜΠΟΛ
Στη σκιά των σημαντικών προβλημάτων του αθλητισμού των ΑμεΑ

Sportidea

Στη σκιά των μεγάλων προβλημάτων που μαστίζουν το χώρο του Αθλητισμού των Ατόμων με Αναπηρία συνεχίζεται σήμερα και αύριο στο κλειστό της Νέας Σμύρνης η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Γκόλμπολ ανδρών και γυναικών, η αυλαία του οποίου άνοιξε χτες. Αυτή είναι η τρίτη και τελευταία φάση της διοργάνωσης η οποία θα αναδείξει τις πρωταθλήτριες ομάδες στις δύο κατηγορίες.

Την ίδια ώρα όμως και πέραν των αγωνιστικών ζητημάτων, άλυτα παραμένουν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ, όπου σε πολλές περιπτώσεις πέραν των όποιων συνεπειών έχουν στη δουλειά των ίδιων των σωματείων καθιστούν αβέβαιη ακόμα και την ύπαρξή τους. Προβλήματα για τα οποία η αιτία βρίσκεται πλέον στην υποχρηματοδότηση από την πολιτεία, με τις επιχορηγήσεις πλέον να έχουν μεταβληθεί σε ψίχουλα, τα οποία μάλιστα καθυστερούν να δοθούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της όλης κατάστασης αποτελεί η (ακόμα μία) πρόσφατη επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, από το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Κεραυνός», με την οποία ζητάει άμεση συνάντηση προκειμένου να παρουσιάσει τα προβλήματα και να διεκδικήσει τη λύση τους στο χώρο του Αθλητισμού των ΑμεΑ. Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο «Κεραυνός», την ώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στις πρόσφατες διεθνείς επιτυχίες των αθλητών στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, κινδυνεύουν με κλείσιμο αρκετά τμήματα σωματείων, με αποτέλεσμα δεκάδες αθλητές, πολλοί εκ των οποίων νεαρών ηλικιών, να βρεθούν χωρίς τη δυνατότητα να αθλούνται.

  • Το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γκόλμπολ είναι: Σήμερα: 09.00 - 19.00 (αγώνες ανδρών - γυναικών), Κυριακή: 09.00 - 13.00 (αγώνες ανδρών - γυναικών).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ