Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τα προβλήματα στο κλειστό της Καλαμάτας

Τα προβλήματα λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαμάτας, τα οποία μάλιστα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των αθλουμένων στο χώρο, ήταν το αντικείμενο Ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, Γιάννη Γκιόκα και Λιάνας Κανέλλη προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρ. Μπαλτά.

Στην Ερώτηση των βουλευτών αναφέρονται τα εξής:

«Το Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμάτας (γνωστό ως "Τέντα") έχει κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του '90. Η τέντα, το πανί της οροφής, που είναι ιταλικής κατασκευής, έχει διάρκεια ζωής 15 χρόνια και ήδη έχουμε ξεπεράσει τα 25 χρόνια.

Την περσινή σεζόν, όπως και τις προηγούμενες, είχαμε τραυματισμούς παιχτών (ρήξη χιαστών κ.ά.) από τα νερά που έμπαιναν από την οροφή από τη βροχή ή τους υδρατμούς που δημιουργούνται. Εκτός αυτών το κλειστό γυμναστήριο παραμένει ουσιαστικά κλειστό από τον Απρίλη έως το Σεπτέμβρη λόγω της αφόρητης ζέστης που δημιουργείται από το πανί της οροφής.

Σε αυτόν το χώρο δραστηριοποιούνται 16 αθλητικά σωματεία του μπάσκετ, όπου γίνονται και αρκετά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, παίδων, κορασίδων κ.λπ. αλλά και της ρυθμικής γυμναστικής και γίνονται και διεθνή μίτινγκ. Πλέον υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των αθλουμένων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

  • Να αντικατασταθεί ή να επισκευαστεί άμεσα η οροφή προκειμένου να αποφευχθούν νέα ατυχήματα και να αποκατασταθεί η λειτουργία του γηπέδου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ