Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη

Στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ., η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

MotionTeam

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ., απευθύνει στους εργαζόμενους στο Δημόσιο η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι παράλληλα με την απελευθέρωση των απολύσεων και την αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%, προωθούνται: «Εφαρμογή του νόμου Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 - 24 (ν. 4369/2016). Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!».

Είναι ανάγκη, σημειώνει η ΕΓ του ΠΑΜΕ, τώρα οι Ομοσπονδίες, τα Σωματεία να μπουν γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, την ενημέρωσης, της επιτυχίας της απεργίας στο Δημόσιο στις 24/11.

Σε άλλο σημείο αναδεικνύει τις ευθύνες των συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες, του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας. Ολοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Αυτές οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για άλλη μια φορά είχαν τη στήριξη του συνδικαλιστικού βραχίονα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Παρεμβάσεις), αφού όλοι μαζί καταψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ για γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, επέλεξαν το δρόμο της διάσπασης και της ακύρωσης του ενιαίου πανεργατικού αγώνα. Εφτασαν στο σημείο μέσα από τις στήλες εβδομαδιαίου εντύπου να πανηγυρίζουν γιατί δεν πέρασε στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ "ο απεργιακός - αγωνιστικός σχεδιασμός του ΠΑΜΕ" δηλαδή η κλιμάκωση της πάλης με ενιαία γενική πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την εξουσία του».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, επιστρέφοντας ως απαράδεκτα τα «πορίσματα» και τις «συμφωνίες» τους, ενώ τονίζει: «Κλιμακώνουμε με γενική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ