Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει την απόλυση του προέδρου του από εργολαβική εταιρεία

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας καταγγέλλει την εργολαβική εταιρεία INDUSTRIAL SUPPORT που δραστηριοποιείται στο εργοστάσιο της TOSOH Hellas, για την απομάκρυνση - απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Καταγγέλλει ότι η εταιρεία προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, για να εκφοβίσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, οι όποιοι εργάζονται κάτω από συνθήκες αβεβαιότητας, αφού υπογράφουν συμβάσεις βδομάδας, δεκαπενθήμερου, μήνα, σε συνθήκες που δεν τηρούνται ούτε τα προβλεπόμενα (11ωρη ανάπαυση από βάρδια σε βάρδια, 5 μέρες εργασία και 2 μέρες ρεπό), με αποτέλεσμα πολλές φορές να δουλεύουν απόγευμα και μετά πρωί ή συνεχόμενα 7ήμερα και 10ήμερα χωρίς ξεκούραση.

Το Συνδικάτο απαιτεί την επαναπρόσληψη του απολυμένου συνδικαλιστή. Επίσης, την άμεση πρόσληψη με σχέση αορίστου χρόνου και πλήρη δικαιώματα, σύμφωνα με τις τελευταίες Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που ήταν σε ισχύ, για όλους τους εργαζομένους σε οποιονδήποτε εργολάβο δραστηριοποιείται στην «TOSOH Hellas». Να εγγραφούν στα μητρώα και να ψηφίσουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου της «TOSOH Hellas». Να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη.

Καλεί το επιχειρησιακό σωματείο της «TOSOH Hellas» να πάρει θέση άμεσα για την απόλυση του προέδρου του κλαδικού Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ