Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΜΑ
Συλλαλητήριο για την προστασία των εργατών στα μαρμαράδικα

Μαχητικό συλλαλητήριο για την προστασία της ζωής των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μαρμάρων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/11, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Δράμας του ΠΑΜΕ, με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε στις 24/10 κι ήταν το τέταρτο σε διάστημα 6 μηνών.

Στη συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της Δράμας, χαιρέτισε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, ιδιαίτερα στους δήμους, όπου βρίσκεται η τεράστια πλειοψηφία των εργοστασίων μαρμάρου και των λατομείων.

Στην κεντρική ομιλία, ο Γιάννης Κοτζαμπάσης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, τόνισε την ανάγκη οργανωμένης πάλης των εργαζομένων στον κλάδο, για να επιβάλουν τη λήψη μέτρων ασφάλειας από τους εργοδότες. Ανέδειξε, επίσης, το πάγιο αίτημα του εργατικού κινήματος της περιοχής για σύσταση παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στην περιοχή (παράρτημα υπάρχει μόνο στη Θεσσαλονίκη και είναι υποστελεχωμένο). Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ