Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ
«Στρώνει χαλί» η κυβέρνηση...

...και ζητάει απ' το λαό να κάνει το ίδιο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στην Αθήνα του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, στις 15 και 16 Νοέμβρη, με τις πληροφορίες που βλέπουν μέρα με τη μέρα το φως τη δημοσιότητας να επιβεβαιώνουν πως αυτή συνδέεται κατά κύριο λόγο με την προώθηση της αμερικανικής ατζέντας στην ευρύτερη περιοχή, που φλέγεται από την όξυνση των ανταγωνισμών και αντιθέσεων, και σε ένα χρονικό σημείο όπου παρατηρείται τεράστια συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πολεμική σύγκρουση στη Συρία, στο Ιράκ και τη Λιβύη, ενισχύεται η ΝΑΤΟική στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας και αυξάνεται η ένταση στην Ουκρανία.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί τη στρατηγική της ντόπιας αστικής τάξης για αναβάθμιση της θέσης της στην περιοχή και κατά συνέπεια ώθηση στην ανάκαμψη της κερδοφορίας της, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους την προθυμία της να υλοποιήσει τους επικίνδυνους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Δίνοντας το στίγμα της επίσκεψης Ομπάμα και των προσδοκιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ανέφερε χτες πως «ο κ. Ομπάμα έρχεται εδώ για να συζητήσει ζητήματα που αφορούν το ελληνικό πρόγραμμα, έρχεται να συζητήσει ζητήματα που αφορούν τις περιφερειακές εξελίξεις, τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, τις διμερείς σχέσεις και μια σειρά από άλλα ζητήματα, τα οποία θεωρούμε απολύτως σημαντικά». «Διαφημίζοντας» την προθυμία και τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου, μίλησε για μια «εξαιρετική και εμβληματική επίσκεψη, η οποία σηματοδοτεί και την αναγνώριση που δίνεται στις μεγάλες προσπάθειες, τις οποίες έχει καταβάλει η σημερινή κυβέρνηση για τη ρύθμιση του χρέους και τη σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής», ενώ περιγράφοντας ουσιαστικά τους στόχους του κεφαλαίου μίλησε για την προσπάθεια της κυβέρνησης, μέσω της λεγόμενης «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής», να γίνει η χώρα «από τους κεντρικούς παίχτες στην ευρύτερη γεωπολιτική σκακιέρα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε, μάλιστα, ως μη όφειλε, να προκαταβάλει τη στάση του ελληνικού λαού, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει λόγος κινητοποίησης, όπως είχε συμβεί κατά την επίσκεψη Κλίντον καθώς «τότε υπήρχε σε εξέλιξη ένας πόλεμος και η συγκυρία ήταν εντελώς διαφορετική. Αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω ότι οι κινητοποιήσεις είναι το βασικό ζήτημα που θα απασχολήσει την περίοδο της επίσκεψης του κ. Ομπάμα», επιβεβαιώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε ανάμεσα στα άλλα και για να αμβλύνει τα αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ