Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Καταγγέλλει την πρωτοβουλία για ίδρυση διασπαστικής Ενωσης

Τη σύσταση νέας δικαστικής ένωσης με την επωνυμία «Ενωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, χαρακτηρίζοντας αυτήν των πρωτοβουλία «διχαστική». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αίτηση για τη σύσταση της νέας Ενωσης κατατέθηκε την 1η Νοέμβρη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ενώ οι πρωτοβουλίες και η συλλογή υπογραφών ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα.

Οπως σημειώνει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων «οι καταστατικοί σκοποί της Ενωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ακριβώς ίδιοι με τους σκοπούς της δικής μας Ενωσης. Οι ανώτεροι και ανώτατοι Δικαστές υπερεκπροσωπούνται στο ΔΣ της Ενωσης, καθώς 7 από τα 15 μέλη του ανήκουν σ' αυτούς. Μάλιστα βρίσκονται στις πιο κρίσιμες θέσεις του Προεδρείου (θέση Α' Αντιπροέδρου, Β' Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα). Ποιος είναι τότε ο λόγος δημιουργίας μιας νέας Ενωσης;».

Τέλος, στην ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ίδρυσης νέας Δικαστικής Ενωσης έχει ονοματεπώνυμο (σ.σ. δικαστικές πηγές ήθελαν την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πρωτοβουλία αυτή). Και είναι απογοητευτικό, συνάδελφοι που καταξιώθηκαν και αναδείχθηκαν μέσα από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων να πρωτοστατούν τώρα στη διάσπασή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ