Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ηπειρο

Κατολίσθηση στο δρόμο από Μέτσοβο προς Μηλιά
Κατολίσθηση στο δρόμο από Μέτσοβο προς Μηλιά
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν χτες σε περιοχές του νομού Ιωαννίνων οι έντονες βροχοπτώσεις. Πολλές καλλιέργειες πλημμύρισαν, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Αώος, ενώ κατέρρευσε τμήμα τσιμεντένιας γέφυρας στη Λαγκάδα της Κόνιτσας, αποκλείοντας το χωριό. Η γέφυρα βρισκόταν σε παραπόταμο του Σαραντάπορου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο. Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων στον Σαραντάπορο υπέστη διάβρωση το ένα βάθρο της γέφυρας από την πλευρά του χωριού, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Το βάθρο φαίνεται ότι είχε διαβρωθεί από καιρό. Δέκα λεπτά πριν την κατάρρευση της γέφυρας είχε περάσει από αυτήν το ταξί που μετέφερε παιδιά στο δημοτικό σχολείο. Ζημιές έχει υποστεί και ο δρόμος, αφού τμήμα του οδοστρώματος «έφυγε» από τη θέση του. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν δυο χρόνια, αλλά δεν είχε γίνει έργο επισκευής, ούτε πάρθηκε κάποιο άλλο μέτρο.

Στον κάμπο της Κόνιτσας έχουν πλημμυρίσει όλες οι καλλιέργειες, καθώς ξεχείλισε ο ποταμός Αώος. Από τις καταιγίδες πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ειδικά στις περιοχές Πεδινή, Νεοκαισάρεια και Μπάθρα. Επίσης, κατολισθήσεις βράχων έγιναν σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου.

Επίσης, από καταπτώσεις διακόπηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες η συγκοινωνία από Μέτσοβο προς Μηλιά, με αποτέλεσμα - και μέχρις ότου καθαριστεί ο δρόμος με τα μηχανήματα που είχαν σταλεί από την περιφέρεια - η συγκοινωνία να διεξάγεται μέσω Κρανιάς Γρεβενών. Καταπτώσεις, μεταφορά φερτών υλικών και πτώσεις βράχων σημειώθηκαν στην εθνική οδό Καλπακίου - Κοζάνης, στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας στο Μαυρολάγκαδο, στη γέφυρα Γκόγκου, στη Βοβούσα, στο Ματσούκι, στην περιοχή Τερόβου της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αρτας και στην ΕΟ Αρτας - Τρικάλων, για την απομάκρυνση των οποίων εργάζονταν μηχανήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ