Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Εκδήλωση με προσφυγόπουλα στο Βόλο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοέμβρη στην καφετέρια «Περισπωμένη» του Βόλου η εκδήλωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, με θέμα «Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ο πόλεμος γεννούν την προσφυγιά», που ήταν αφιερωμένη στα 40 χρόνια δράσης της ΟΓΕ στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία από την Ρίτσα Κωτή, πρόεδρο του Συλλόγου, κι ακολούθησε θεατρικό δρώμενο - παντομίμα με θέμα «πόλεμος και ειρήνη», κάτω από τους ήχους κλασικής μουσικής των Βιβάλντι και Τσαϊκόφσκι, με τη συμμετοχή μικρών μαθητών αλλά και προσφυγόπουλων που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας ΜΟΖΑ. Στο δρώμενο τα παιδιά «νίκησαν» τον πόλεμο όταν ένωσαν τις δυνάμεις τους, νιώθοντας πως δεν είναι μόνα τους απέναντι στα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Τα προσφυγόπουλα τραγούδησαν ένα συριακό τραγούδι που μιλούσε για τον πόλεμο (κάποιοι στίχοι του λέγανε «γιατί μας σκοτώνετε, γιατί μας παίρνετε τις ζωές μας, γιατί μας γκρεμίζετε τα όνειρά μας; Θέλουμε πίσω τα σπίτια μας, την πατρίδα μας, τους δικούς μας») κι ύστερα, όλα μαζί, ένα ελληνικό παιδικό τραγούδι.

Τα παιδιά έπαιξαν στην παιδική χαρά που βρισκόταν κοντά στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα απασχόλησαν με παιδαγωγικά παιχνίδια. Στη συνέχεια, μαζί με τις μητέρες τους, που συμμετείχαν και αυτές στην εκδήλωση, και με μέλη του Συλλόγου έκαναν βόλτα στην παραλία ενθουσιασμένα από την αγάπη και την αποδοχή που δέχτηκαν.

Στην ομιλία της, που μεταφραζόταν παράλληλα και στην αραβική γλώσσα, η Ρίτσα Κωτή, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε:

«Η συνεχιζόμενη τεράστια συγκέντρωση κάθε είδους στρατιωτικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα αντιπαράθεσης από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού, που έχει κρίσιμη στρατηγική σημασία από την Κορεατική Χερσόνησο μέχρι τη Νότια Σινική Θάλασσα, συνιστούν επικίνδυνες εξελίξεις.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε να εκφράζουμε έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Να απομονώσουμε το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται και να απαιτήσουμε:

-- Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Καμία συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτούς.

-- Να καταργηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, στήριξε τις πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που σηματοδοτούν κλιμάκωση των ανταγωνισμών, κυρίως ανάμεσα σε ΝΑΤΟ - Ρωσία, ενώ καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι "νησίδα" σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ