Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Θέλει να διώξει τη Λαϊκή Επιτροπή από το στέκι της

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης πραγματοποίησε χτες η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης, αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης να διώξει τη Λαϊκή Επιτροπή από το στέκι της, το κυλικείο του παλιού νοσοκομείου, που της παραχωρήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό από την προηγούμενη διοίκηση.

Η νέα διοίκηση του νοσοκομείου χρησιμοποιεί ως πρόφαση την ανάγκη να εγκατασταθεί στο χώρο το ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης) Πιερίας, ενώ υπάρχουν σειρά άλλων δομημένων χώρων στην έκταση του παλιού νοσοκομείου που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν γι' αυτό το σκοπό.

Στη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης, εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης εξέφρασαν γραπτά αλλά και προφορικά την έντονη διαφωνία τους στην απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου και απαίτησαν να υπάρξει νέα ανοιχτή συνεδρίαση, η οποία ορίστηκε για σήμερα στη 1 μ.μ. Αποδέκτης των διαμαρτυριών έγινε και ο πρόεδρος του ΚΟΙΣΠΕ που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του διοικητική του νοσοκομείου.

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής κατήγγειλαν τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε με σκοπό να διακοπεί η δράση της, αδιαφορώντας μάλιστα για το γεγονός ότι εδώ και 15 μήνες στέκεται δίπλα στη λαϊκή οικογένεια και ότι αυτή η δράση της αγκαλιάζεται από εκατοντάδες οικογένειες της Πιερίας.

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης ζητά από τη διοίκηση να υπάρξει υπογραφή νέου ιδιωτικού συμφωνητικού για παραχώρηση του χώρου για τουλάχιστον ένα χρόνο, για δύο λόγους:

«Ο χώρος που στεγάζεται η Λαϊκή Επιτροπή ήταν ένας σκουπιδότοπος, εστία μόλυνσης για τους ανθρώπους της γύρω περιοχής και της πόλης γενικότερα για 6 ολόκληρα χρόνια. Με την εθελοντική δουλειά πολλών ανθρώπων που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή και από το υστέρημα των λαϊκών νοικοκυριών, αυτός ο σκουπιδότοπος μετατράπηκε σε ένα χώρο φιλόξενο, δημιουργικό, χώρο στήριξης των λαϊκών οικογενειών.

Για να δοθεί η δυνατότητα στη Λαϊκή Επιτροπή να βρει τα απαραίτητα χρήματα και τον κατάλληλο χώρο όπου θα συνεχίσει με ομαλό τρόπο τη δραστηριότητά της».

Και ξεκαθαρίζει ότι «οποιαδήποτε άλλη απόφαση στρέφεται ενάντια στη λαϊκή οικογένεια και γενικότερα ενάντια στο λαό της Κατερίνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ