Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια σε Σάμο και Χίο

Την ώρα που ο χειμώνας έρχεται και οι εγκλωβισμένοι στα νησιά του Αιγαίου πληθαίνουν, αυξάνονται και οι αντιδράσεις στα πρώην «hot spot». Την Τετάρτη σημειώθηκαν εντάσεις σε Χίο και Σάμο. Αιτία είναι οι συνθήκες «φιλοξενίας» τους και ο πολύμηνος εκτοπισμός τους. Υπενθυμίζεται πως στη Χίο ζοων εγκλωβισμένοι 4.173 άνθρωποι και στη Σάμο, 2.735.

Συγκεκριμένα, στη Χίο, στον καταυλισμό της Σούδας όλα ξεκίνησαν όταν ορισμένα άτομα από τον καταυλισμό, στις 3 το μεσημέρι, έκλεισαν με κάδους απορριμμάτων το δρόμο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ένας οικίσκος του ΟΗΕ και να γίνουν ζημιές σε δυο άλλους, όπου λειτουργούσαν το ιατρείο του καταυλισμού, η αποθήκη παραϊατρικών υλικών αλλά και ο χώρος διανομής των φαγητών. Στις έξι το απόγευμα έγινε επέμβαση ΜΑΤ και Λιμενικού. Στη Σάμο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ και μετά από την έντονη βροχόπτωση, μετανάστες και πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους, ζητώντας στεγνά ρούχα καθώς η βροχή παρέσυρε σκηνές και το νερό κατέστρεψε ορισμένα από τα υπάρχοντά τους. Στις 10.30 το βράδυ έγινε επέμβαση της Αστυνομίας.

Παράλληλα, «ο δρόμος των τεχνοκρατικών λύσεων, ο δρόμος της ευημερίας των αριθμών, ο δρόμος του προσεταιρισμού βάσει ανταλλαγμάτων αντί της λύσης του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού, ο δρόμος της εναντίωσης στα θύματα των πολέμων αντί της αντίθεσης και της αντίστασης στους μακελάρηδες του ιμπεριαλισμού, έφεραν το μηδενικό αποτέλεσμα της σύσκεψης για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χίου. Η ανακοίνωση αναφέρεται στο αποτέλεσμα της πολυδιαφημισμένης ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη υπό τον υπουργό Επικρατείας, για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα της Χίου. Προσθέτει δε ότι «ο λαός της Χίου πρέπει να αντιδράσει εδώ και τώρα στην πορεία χωρίς φρένο που έχουν επιλέξει στο μεταναστευτικό η κυβέρνηση, οι τοπικοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης. Τώρα να αγωνιστεί μαζί μας για μέτρα προς όφελος και των κατοίκων και των μεταναστών - προσφύγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ