Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία

Eurokinissi

Χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Γαλλίας πέταξαν, χτες στις 4.50 τα ξημερώματα, δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε δίκυκλο μεγάλου κυβισμού, μαύρου χρώματος, ενώ φορούσαν κράνη. Η αμυντικού τύπου χειροβομβίδα εξερράγη σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από τη σκοπιά. Ο 33χρονος ειδικός φρουρός τραυματίστηκε ελαφρά στο μηρό από τα θραύσματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φρουρός σώθηκε γιατί, ενώ άνοιξε λίγο την πόρτα της σκοπιάς να δει τι συμβαίνει όταν αντιλήφθηκε την ύποπτη μοτοσικλέτα, δεν βγήκε έξω στο πεζοδρόμιο. Ο ίδιος αναμένεται να δώσει κατάθεση στην «Αντιτρομοκρατική», που ανέλαβε την υπόθεση. Διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 7, έσπευσαν πυροτεχνουργοί και στελέχη της «Αντιτρομοκρατικής», ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες για τους δράστες στην ευρύτερη περιοχή. Από το σημείο της επίθεσης περισυνελέγησαν η περόνη, η κεφαλή και ο μοχλός απελευθέρωσης της χειροβομβίδας, που εξετάζονται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Αργότερα, βρέθηκε στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος, μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εξεταζόταν, για να διαπιστωθεί αν ήταν αυτή στην οποία επέβαιναν οι δράστες. Τελικά, διαπιστώθηκε πως δεν είχε σχέση με την επίθεση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, δήλωσε πως η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε από την επίθεση. Με ανάρτησή του στο «Twitter» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, το περιστατικό γράφοντας: «Ανησυχία και αγανάκτηση για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία. Εκφράζω την συμπαράσταση όλων μας στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε και σε όλους τους αστυνομικούς για την δύσκολη αποστολή τους». Η γαλλική πρεσβεία βρίσκεται «σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων», τόνισε ο Γάλλος πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί, σε μήνυμά του για την επίθεση. Οπως ανέφερε, «η αντίδραση των ελληνικών αρχών ήταν άμεση και διεξάγεται έρευνα» για το περιστατικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ