Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Νεότερες αντιδράσεις στο εξωτερικό

Οι αντιδράσεις ξένων υψηλόβαθμων αξιωματούχων συνεχίστηκαν και το περασμένο 24ωρο, με πρώτη την εκπρόσωπο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζακχάροβα, που τόνισε ότι η Μόσχα «είναι έτοιμη να εργαστεί για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ». Υπογράμμισε, ωστόσο, πως είναι πρόωρο να περιμένει κανείς πιο συγκεκριμένα βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων, καθώς ο Τραμπ δεν έχει ακόμη σχηματίσει την ομάδα του.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε πως αναμένει ότι η Βρετανία θα έχει μια εποικοδομητική σχέση με την κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς ο τελευταίος τηλεφώνησε στην Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, προσκαλώντας την στις ΗΠΑ «το συντομότερο δυνατόν».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι χρειάζεται σαφήνεια από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ για ζητήματα όπως το εμπόριο, οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ και η κλιματική αλλαγή, εκφράζοντας ζωηρές επιφυλάξεις για τη συνέχιση των παζαριών σε σχέση με τη διατλαντική εμπορική συμφωνία.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Σεν Ντανγιάνγκ, σημείωσε πως μια μακροπρόθεσμη, υγιής και σταθερή εμπορική σχέση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ «συμβαδίζει με τα θεμελιώδη συμφέροντα των λαών των δύο χωρών».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε προχτές βράδυ και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, που έσπευσε να τον συγχαρεί, ευελπιστώντας σε «βελτίωση διμερών σχέσεων και συνεργασία κατά της τρομοκρατίας».

«Παρών» δήλωσε στον Τραμπ και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που προ ετών, είχε, επίσης, αξιοποιήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για να προβληθεί σαν «αντισυστημική λύση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ