Τρίτη 15 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση

Την καταδίκη τους στην τουρκική κυβέρνηση και τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές εκφράζουν το ΠΣΕ, η ΠΣΟ, το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει την καταδίκη του στην απόφαση των τουρκικών αρχών για την αναστολή λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας και άλλων εκατοντάδων κοινωνικών οργανώσεων και κινημάτων, με πρόσχημα τη διερεύνηση σχέσεων με «τρομοκρατικές ενέργειες». Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του ΠΣΕ σημειώνει: «Καταγγέλλουμε την αστυνομική επιχείρηση για κλείσιμο των γραφείων της Επιτροπής Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Τουρκίας, στις φιλειρηνικές δυνάμεις και στους συναγωνιστές μας της Επιτροπής Ειρήνης, με την οποία μας συνδέει ο κοινός αγώνας για Ειρήνη στην περιοχή. Απαιτούμε την άρση της αναστολής λειτουργίας για την Επιτροπή Ειρήνης και τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις».

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα: «Οι "διασυνδέσεις με την τρομοκρατία" είναι πρόσχημα, για να χτυπηθούν από την κυβέρνηση της Τουρκίας ο οργανωμένος λαός, το κίνημα της εργατικής τάξης και οι πρωτοπόροι αγωνιστές, που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και τους ανταγωνισμούς που εκφράζονται στην περιοχή», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει πως τέτοιες ενέργειες «οδηγούν σε χτύπημα των βασικότερων δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθερίων» και καλεί μαζικά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απαγόρευση και απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτής της επικίνδυνης απόφασης που καταργεί θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει, επίσης, την αλληλεγγύη της στην Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και στο λαϊκό κίνημα της Τουρκίας και συντάσσεται με το μαζικό λαϊκό κίνημα της χώρας μας, καταδικάζοντας απερίφραστα τη νέα αυτή αντιδημοκρατική ενέργεια.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών συνδέει επίσης τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης κατά των αντιιμπεριαλιστών αγωνιστών με τα «σύννεφα ενός πιο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου που φουντώνουν στην ευρύτερη περιοχή, που οι ανταγωνισμοί οξύνονται επικίνδυνα, και που η χώρα μας συμμετέχει σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».

Την ανάκληση της απόφασης απαιτεί και η ΟΓΕ, με ψήφισμα που ενέκριναν οι αντιπρόσωποι στο 12ο Συνέδριό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ