Τρίτη 21 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Να οργανώσουμε την πάλη μας

Την απαράδεκτη στάση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την πράξη της προς τον κλάδο, να αναστείλει την εξαγγελθείσα για τις 26 Ιούλη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων, καταδικάζει η διοίκηση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Στην ανακοίνωσή του προς τα μέλη του, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι ταυτόχρονα πρότεινε την παραίτηση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, επειδή η απεργία «αναστάλθηκε στο παραπέντε, χωρίς να λυθεί κανένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε». «Είμαστε αποφασισμένοι - συνεχίζει η ανακοίνωση - σαν Σωματείο να διαφυλάξουμε την ενότητα του κλάδου, σήμερα που είναι πολύ πιο οξυμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αφού η κυβέρνηση με τη βοήθεια των εργοδοτών, αλλά και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της εργατικής τάξης που υποχωρούν και συμβιβάζονται στις όποιες πιέσεις της κυβέρνησης, προσπαθεί να ανατρέψει ότι έχει απομείνει από τα κεκτημένα δικαιώματά μας».

Η διοίκηση του συνδέσμου τονίζει ότι «πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας με τα σωματεία, τους συνδικαλιστικούς φορείς και το ΠΑΜΕ και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας».

Σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου και τις αιτίες τους, ο Σύνδεσμος σημειώνει: «Στόχος της κυβέρνησης είναι η παραπέρα αντιλαϊκή πολιτική, εφαρμόζοντας το πλαίσιο της ΟΝΕ και της ΕΕ σύμφωνα με τις αξιώσεις των ξενοδόχων. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πάρει απόφαση να καταργήσουν το ΤΑΞΥ και να το ενσωματώσουν στο ΙΚΑ, χάνοντας με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι το εφάπαξ και τον κλάδο Πρόνοιας».

Επισημαίνει ακόμη την καταστρατήγηση εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ωραρίων, συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Τέλος, καταγγέλλει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ και το σχέδιο νόμου που επιτρέπει την «ενοικίαση» εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ