Τρίτη 21 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και την «προθυμία» που δείχνει για την εκτέλεση των αποφάσεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα Βαλκάνια, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ.

Οπως υπογραμμίζουν οι συνταξιούχοι, στο κείμενο της ανακοίνωσής τους, η ελληνική κυβέρνηση αφού «συμμετείχε με κάθε τρόπο και μέσο στο διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Μετέτρεψε τη χώρα σε βάση και ορμητήριο του ΝΑΤΟ, έστειλε στρατό στη Βοσνία και στο Κόσσοβο, πρόθυμη όπως πάντα, για να μην υστερήσει και για να δείξει καλή διαγωγή στα αφεντικά της στέλνει 350 στρατιώτες στην ΠΓΔΜ, για να διατηρήσουν μαζί με την υπόλοιπη ΝΑΤΟική δύναμη τη συμφωνία που επέβαλε το ΝΑΤΟ».

Η πολιτική αυτή, επισημαίνεται σ' άλλο σημείο, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για τη χώρα μας και τα Βαλκάνια. Η αποστολή ελληνικού στρατού, σημειώνουν, στοιχίζει δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές. Για την πολιτική αυτή επιλογή, επισημαίνουν με ιδιαίτερη έμφαση «δεν ισχύουν το πρόγραμμα σταθερότητας και λιτότητας για τους εργαζομένους, όταν μέσα στα πλαίσια αυτά πετσοκόβονται οι κοινωνικές δαπάνες και οι συντάξεις για τους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους».

Και καταλήγουν: «Εμείς οι συνταξιούχοι απαιτούμε να μην συμμετέχουν Ελληνες στρατιώτες στη ΝΑΤΟική αποστολή στην ΠΓΔΜ καθώς και να επιστρέψουν αμέσως όσοι υπάρχουν έξω από τα σύνορα της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ