Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Επινίκια «τουρνέ» ξεκινά ο Τραμπ με στόχο τα λαϊκά στρώματα...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Επινίκια φιέστα, υπό τη φόρμουλα ριάλιτι τηλεοπτικών εκπομπών στις οποίες πρωταγωνιστούσε για χρόνια, ετοιμάζει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο τη χειραγώγηση λαϊκών στρωμάτων και την καλλιέργεια αυταπατών περί φιλολαϊκής πολιτικής.

Η περιοδεία του Ντ. Τραμπ και του νέου αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, θα ξεκινήσει από την Ιντιάνα. Η επιλογή της πολιτείας έγινε μεταξύ άλλων και λόγω της πρόσφατης συμφωνίας που πέτυχε, όπως καμαρώνει, ο Τραμπ με τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας ΦΟΡΝΤ για διατήρηση εργοστασίου της εταιρείας στην περιοχή αντί της μεταφοράς του στο Μεξικό. Το εργοστάσιο έχει 1.400 εργαζόμενους και μολονότι θα παραμείνει στις ΗΠΑ, «χάρη» στη συμφωνία του Τραμπ, θα απολύσει περίπου το 40% των εργαζομένων του μεταξύ άλλων λόγω αναδιάρθρωσης και αυτοματοποίησης της παραγωγής.

Θα ακολουθήσει πανηγυρική εμφάνιση του Τραμπ στο Οχάιο, όπου και εκεί υποτίθεται πως «έσωσε» μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε εργοστάσιο της εταιρείας «Carrier», που προγραμμάτιζε τη μεταφορά του στο Μεξικό, δίχως εντούτοις να έχουν δημοσιοποιηθεί κρίσιμες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Ακολούθως, θα μεταβεί στη Βόρεια Ντακότα (όπου η Τεξανή εταιρεία «Energh Transfer» ετοιμάζει τεράστιο πετρελαιαγωγό παρά τις αντιδράσεις τοπικών ινδιάνικων κοινοτήτων, ακτιβιστών από κάθε γωνιά της χώρας και χιλιάδων βετεράνων στρατιωτικών που ανακοίνωσαν πως θα μεταβούν στο Στάντινγκ Ροκ, για να περιφρουρήσουν την κινητοποίηση από τον κίνδυνο νέας πιθανής, βιαιότερης, αντίδρασης των αρχών και ιδιωτικών εταιρειών «σεκιούριτι»). Εκεί, ο Τραμπ θα έχει συνάντηση με την Δημοκρατική κυβερνήτη της πολιτείας Χάιντι Χάιτκαμπ.

Στο μεταξύ, οι αρχές της κομητείας Ντάραμ στη Βόρεια Καρολίνα ανακοίνωσαν πως ξεκινούν επανακαταμέτρηση ψήφων για την εκλογή κυβερνήτη λόγω της μικρής διαφοράς ανάμεσα στους υποψήφιους Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών. Ξεκινά, επίσης, επανακαταμέτρηση ψήφων για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια και στην πολιτεία του Ουισκόνσιν με πρωτοβουλία της αρχηγού του κόμματος των «Πρασίνων» στις ΗΠΑ, Τζιλ Στάιν.

Προειδοποιήσεις από τη CIA

Ενα 24ωρο πριν, ο απερχόμενος διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν προειδοποίησε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο να μην υλοποιήσει τις προεκλογικές απειλές για άρση της υποστήριξης των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που επιτεύχθηκε τον Ιούνη του 2015 στη Βιέννη, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο, «απόλυτη τρέλα» διότι θα πυροδοτούσε νέα κούρσα όπλων στη Μέση Ανατολή και επανέναρξη των προσπαθειών της Τεχεράνης για απόκτηση πυρηνικού στρατιωτικού προγράμματος...

Πρότεινε, ακολούθως, στη νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με «σύνεση και πειθαρχία» μια σειρά άλλων θεμάτων όπως η τρομοκρατία, οι σχέσεις με τη Ρωσία, οι μυστικές επιχειρήσεις της CIA, η κατάσταση στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ