Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκέντρωση χτες από τους εργαζόμενους στο «Ζούρα»

Εξω από τα Δικαστήρια της Χαλκίδας συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», μετά από κάλεσμα του επιχειρησιακού τους σωματείου, με αφορμή τον πλειστηριασμό του πτηνοσφαγείου της επιχείρησης στην Τανάγρα.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, ανεξάρτητα από τον εργοδότη στον οποίο θα περάσουν οι εγκαταστάσεις. Παράλληλα, καταγγέλλουν τα «παιχνίδια» των εργοδοτών που με πτωχεύσεις και πλειστηριασμούς, προσπαθούν να γλιτώνουν χρέη και να προωθούν τους επιχειρηματικούς τους σχεδιασμούς. Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός μεθοδεύεται από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ η απόφαση του Δικαστηρίου εκκρεμεί.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν βρεθεί και στο παρελθόν στο επίκεντρο τέτοιων σχεδιασμών. Το 2012 είχαν με ανάλογο τρόπο αλλάξει χέρια. Τότε η επιχείρηση «Αφοί Λειβαδίτη» οδηγήθηκε μεθοδευμένα σε πτώχευση, με τους εργοδότες να αφήνουν χρέη αρκετών εκατομμυρίων σε ΙΚΑ, εργαζόμενους και εφορία, και τις εγκαταστάσεις της Τανάγρας να «περνούν» στο «Ζούρα». Οι εργαζόμενοι είχαν απολυθεί και μέσα από τις κινητοποιήσεις τους είχαν αναγκάσει το νέο εργοδότη να τους προσλάβει. Ωστόσο, οι απολύσεις είχαν γίνει χωρίς αποζημιώσεις, τις οποίες εξακολουθούν να διεκδικούν.

Σήμερα, άλλοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν σε επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» και άλλοι είναι απολυμένοι. Το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, καθώς ο εργοδότης επιδιώκει εδώ και μήνες να τους μεταθέσει μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, αλλά και μακριά από τους συναδέλφους τους, σε εγκαταστάσεις που διατηρεί στην Κρήτη και στο Μαντούδι, στοχεύοντας προφανώς στο «ξήλωμα» του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ