Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Απαίτησε την άμεση υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ

Την άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) και την αναπλήρωση των απωλειών των 7 προηγούμενων χρόνων από την άρνηση των φαρμακοβιομηχάνων να υπογράψουν απαίτησε χτες η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), πραγματοποιώντας κινητοποίηση στα γραφεία των φαρμακοβιομηχάνων (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας).

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρησιακών σωματείων, όπως των εργαζομένων στον Πειραϊκό Φαρμακευτικό Συνεταιρισμό, σωματειακές επιτροπές του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών, της Συνεταιριστικής Φαρμακαποθήκης Αλίμου, καθώς και εργαζόμενοι του κλάδου από διάφορες επιχειρήσεις.

Η διοίκηση του ΣΦΕΕ παρέπεμψε τους εργαζόμενους σε νέα συνάντηση το επόμενο δεκαπενθήμερο, επαναλαμβάνοντας τα περί «εκσυγχρονισμού του περιεχομένου της ΣΣΕ».

Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να μετακινηθούν από την πρότασή τους, που περιλαμβάνει την κλαδική ΣΣΕ του 2009, η οποία θα αφορά το σύνολο των εργαζομένων ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση των όρων εργασίας, στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών τους.

«Για άλλη μια φορά φαίνεται η επιδίωξη που έχουν όλοι οι βιομήχανοι (...) η ευέλικτη και πιο φθηνή εργασία, το μικρότερο εργατικό κόστος, να ξεμπερδεύουν με τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα (...) Τονίσαμε την πρότασή μας και περιμένουμε να αποκαλυφθεί καλύτερα η δική τους πρόθεση. Από 'δω και στο εξής - όπως και αυτά τα 7 χρόνια που η Ομοσπονδία μαζί με ταξικά σωματεία του κλάδου έχουμε καταφέρει να κρατάμε τους όρους της ΣΣΕ στους μεγαλύτερους χώρους δουλειάς, στο μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων - χρειάζεται να καταλάβουμε ότι τα πράγματα χειροτερεύουν. Για να διεκδικήσουμε έστω και τα στοιχειώδη, ο κλάδος πρέπει να είναι σύσσωμος, οργανωμένος και αποφασισμένος», τόνισε μετά τη συνάντηση η Γιώτα Ταβούλαρη, πρόεδρος της ΟΕΦΣΕΕ, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για την απεργία στις 8/12.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ αφορά περίπου 30.000 εργαζόμενους πανελλαδικά (σε φαρμακοβιομηχανίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία κ.α.). Η μη υπογραφή της από το 2009 έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με νέους εργαζόμενους να υποχρεώνονται σε ατομικές συμβάσεις. Για όσους προσλαμβάνονται μέσω των «δουλεμπορικών» γραφείων, οι όροι δουλειάς είναι ακόμη χειρότεροι, ενώ παράλληλα δίνεται χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ