Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μεθόδευση αποκλεισμού

Να αποκλείσει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λειβαδειάς από το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου που θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτέμβρη, επιχειρεί η ΠΑΣΚΕ Λιβαδειάς, προσφεύγοντας στα Δικαστήρια αύριο, Πέμπτη. Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ καταγγέλλει τη μεθόδευση της ΠΑΣΚΕ, τονίζοντας, ότι αιτία της αντισυνδικαλιστικής ενέργειάς της είναι ο φόβος της «ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων, ΕΣΑΚ - ΠΑΜΕ», η οποία θα έχει σαν συνέπεια να χάσει την πλειοψηφία και τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Ετσι, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ενώ μέχρι σήμερα το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ συμμετείχε ισότιμα σε όλες τις διαδικασίες λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου, τώρα βλέποντας ότι δεν της βγαίνουν τα κουκιά, θέλει ν' αποκλείσει τους Συνταξιούχους από το συνέδριο, προσφεύγοντας στα δικαστήρια».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «με τέτοια και άλλα τερτίπια προσπαθούν να ελέγξουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά ως πότε. Οι εργαζόμενοι τούς πήραν χαμπάρι, για το βρώμικο ρόλο που παίζουν και τους γυρίζουν την πλάτη. Ας το πάρουν κι αυτό υπόψη τους οι αντιπρόσωποι του συνεδρίου και με την ψήφο τους ας τους καταδικάσουν, ανατρέποντας τα σχέδιά τους, αναδείχνοντας τις ταξικές δυνάμεις, τη μόνη εγγύηση αντίστασης στη σαρωτική ταξική πολιτική της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ