Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δήμος - «μεσάζων» για ανέργους

Το ΕΚ καταγγέλλει τη στήριξη του Δήμου Λάρισας προς το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ

Προσπάθεια στήριξης του αντιλαϊκού νομοσχεδίου ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ από το Δήμο Λάρισας, ώστε να εξυπηρετήσει και δικές του ανάγκες, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Οπως καταγγέλλει συγκεκριμένα το ΕΚ, ο Δήμος Λάρισας με ανακοίνωσή του στις 14 Αυγούστου δηλώνει θερμός συμπαραστάτης του αντιλαϊκού νομοσχεδίου κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, ετοιμάζοντας να θέσει σε λειτουργία το φθινόπωρο γραφείο «Ευρέσεως Εργασίας» και να λειτουργήσει ως «μεσάζων» μεταξύ ανέργων και επιχειρήσεων, διευκολύνοντας δήθεν αλλήλους στο θέμα απασχόλησης.

Οπως σημειώνει στη συνέχεια το ΕΚ, έχει επανειλημμένα καταγγείλει το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας: «Η κατάρτιση, η εξεύρεση εργασίας και η επιδότηση των ανέργων δεν μπορεί να είναι κερδοσκοπική υπόθεση των λογής αετονύχηδων των ιδιωτικών σχολών και των δουλεμπορικών γραφείων. Είναι μια προσπάθεια διεθνούς κεφαλαίου, κυβέρνησης και ΕΕ, που προσπαθούν να προσφέρουν στο κεφάλαιο ακόμη πιο εξευτελιστικούς όρους απασχόλησης της εργατικής δύναμης, με απατηλό πρόσχημα την εκσυγχρονιστική απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας».

Τέλος, καταγγέλλει το δήμο ότι «προσπαθεί να μπει στο παιχνίδι της αρπαχτής των επιδοτήσεων σε βάρος της εργατικής τάξης, εξοικονομώντας κονδύλια για τις ανάγκες του, αδιαφορώντας για τη διευκόλυνση που παρέχει στο αντεργατικό νομοσχέδιο». Παράλληλα, καλεί το δήμο «να αναθεωρήσει τα σχέδιά του και να στραφεί προς την κατεύθυνση αγωνιστικής διεκδίκησης χρημάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ