Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΜΟΝΑΔΑΣ «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5» ΤΗΣ ΔΕΗ
Λειψά μέτρα ασφάλειας και τρομοκρατία στα εργολαβικά συνεργεία

Με αφορμή το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Δεκέμβρη στο εργοτάξιο της Μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» της ΔΕΗ και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο.

Σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει το «παιχνίδι του σκύλου και της γάτας» που παίζουν η ανάδοχος εταιρείας και υπεργολάβοι για το ποιος έχει την ευθύνη της μη τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και τονίζει: «Τόσο η ανάδοχος όσο και οι υπεργολάβοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα και από εμάς το τι εγκληματικές παραλήψεις συντελούνται καθημερινά στο εργοτάξιο».

Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους στο έργο να μη συμβιβαστούν με την εντατικοποίηση της εργασίας, που εκφράζεται με 10ωρα και 12ωρα, ούτε με τους εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς, κάτω από την πίεση της εργοδοσίας, «που τρομοκρατεί αξιοποιώντας τον εφιάλτη της ανεργίας».

Τονίζει, τέλος, ότι «τα μέσα προστασίας και ασφάλειας μέσα στην 5η Μονάδα πρέπει να γίνουν υπόθεση διεκδίκησης» και καλεί τους οικοδόμους να μη δεχτούν να δουλέψουν χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί όλα τα απαραίτητα Ατομικά Μέσα Προστασίας.

Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, μετά την παρέμβαση για τις συνθήκες ασφάλειας, αλλά και την περιφρούρηση της απεργίας στις 8/12, που είχε σαν αποτέλεσμα να «νεκρώσει» το εργοτάξιο της Μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», χτες το πρωί η εργολαβική ΙΩΑΝΝΙΤΑ (Κόλλιας), με τις πλάτες της ΤΕΡΝΑ, επιχείρησε να απολύσει τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης. Η απόλυση αποτράπηκε για την ώρα, μετά από δυναμική παρέμβαση της Διοίκησης του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ