Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Αίτημα για ίδρυση Εργατικού Κέντρου στη Λαμία κατέθεσαν προχτές Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Λαμίας τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λαμίας, Εργαζομένων «ΠΑΚΟ», Τύπου - Χάρτου και Οικοδόμων Καμμένων Βούρλων. Τα οκτώ σωματεία παραχωρούν σήμερα συνέντευξη Τύπου για την πρωτοβουλία σύστασης νέου Εργατικού Κέντρου, μετά τη διάλυση του ΕΚ Φθιώτιδας από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ: Απόφαση για 24ωρη απεργία αύριο, Σάββατο, πήραν μέσα από Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρτας. Αντιδρούν στη σιγή ιχθύος που κρατάει η διοίκηση του Συνεταιρισμού, ενώ, όπως αναφέρουν, οι πληροφορίες τη θέλουν να βρίσκεται ένα βήμα πριν την ένταξη στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα. Διεκδικούν ενημέρωση για τις εξελίξεις, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και εξασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια έκαναν προχτές, Τετάρτη, σωματεία της Πρέβεζας ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών. Τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οδηγών, ΟΤΑ, Εργαζομένων Νοσοκομείου και Συνταξιούχων απαίτησαν να μη γίνει «κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας». Παράλληλα, στην ανακοίνωσή τους καλούν σε οργάνωση του αγώνα παντού, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, για να μη μείνει κανένα μέλος της λαϊκής οικογένειας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΡΟΔΟΣ: Την παραβίαση του ωραρίου εργασίας των εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Αναφέρει πως την Κυριακή 11/12 μια σειρά καταστήματα απασχόλησαν τους εργαζόμενους πέρα από το ωράριο εργασίας τους, ενώ ήδη εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως τους έχουν μοιραστεί προγράμματα για την ερχόμενη Κυριακή με ώρες εργασίας που υπερβαίνουν το νόμιμο ωράριο. Το σωματείο καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, Επιθεώρηση Εργασίας) να πάρουν μέτρα, ενώ τονίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να παλέψουν ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακής αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ