Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παρεμβάσεις για τα «εθνικά», με άξονα τις ανάγκες της αστικής τάξης

Πληθαίνουν οι παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας γύρω από τα λεγόμενα «εθνικά θέματα», με άξονα τις ανάγκες της αστικής τάξης σε ό,τι αφορά τη «γεωστρατηγική» αναβάθμισή της στην περιοχή, στο πλαίσιο πάντα των ευρωΝΑΤΟικών σχεδίων και στο φόντο των ανταγωνισμών, όπου «ακουμπάνε» και οι εξελίξεις σε Αιγαίο και Κυπριακό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης από τον Εβρο όπου περιόδευσε, διαφήμισε - όπως και η κυβέρνηση - την Ελλάδα που «παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας σε αυτήν την ταραγμένη περιοχή», σημειώνοντας για τα ελληνοτουρκικά ότι η Ελλάδα «επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία. (...) οι οποίες, όμως, στηρίζονται στον απαρέγκλιτο σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου».

Στο μεταξύ, τις θέσεις της ΝΔ επί των θεμάτων Αμυνας, αλλά και, γενικότερα, παρουσίασε, χτες σε δημοσιογράφους, ο αρμόδιος τομεάρχης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον αν. τομέαρχη Τ. Δημοσχάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο της «ρευστής», όπως τη χαρακτήρισε, κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτύπωσε τις σχέσεις ανταγωνισμού και συνεργασίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψει να ανοίξει θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λοζάνης, ενώ σε ό,τι αφορά τη «μεγάλη ανατροπή ισχύος στον εναέριο χώρο του Αιγαίου» με αφορμή τη σχεδιαζόμενη προμήθεια από πλευράς Τουρκίας μαχητικών 5ης γενιάς, τύπου F35, και τις τουρκικές προκλήσεις είπε ότι «η Ελλάδα έχει ισχύ, αλλά έχει συμφέρον να μην προκαλέσει αναταραχή».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη συμφωνία της ΝΔ στις «στρατηγικές συμμαχίες» της ντόπιας αστικής τάξης με Ισραήλ και Αίγυπτο, τονίζοντας ότι η τέτοια πολιτική εγκαινιάστηκε επί κυβέρνησης Αντ. Σαμαρά και ότι η ΝΔ υποστηρίζει ένθερμα τη συνέχισή της από την παρούσα κυβέρνηση και διευκρινίζοντας ότι το κομπρεμί με Αίγυπτο βασίζεται στην εκμετάλλευση των ΑΟΖ. Ειδικά, για το Κυπριακό σημείωσε ότι η ΝΔ «θέλει να βρεθεί λύση μέσα στα εθνικά πλαίσια, όχι σε οποιαδήποτε πλαίσια»...

Παράλληλα, περιέγραψε τα πλάνα της ΝΔ, όποτε και αν αναλάβει την αστική διαχείριση, για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην προώθηση των ευρωΝΑΤΟικών σχεδίων στην περιοχή. Για τους εξοπλισμούς είπε «θα ζητήσουμε (σ.σ: από τους δανειστές) αλλαγή του προϋπολογισμού για την Αμυνα. Είμαστε σε μια περιοχή που φλέγεται, με ένα Προσφυγικό ανοικτό, και με μια Τουρκία που υπερεξοπλίζεται», εκτιμώντας ότι η Ελλάδα πιάνει τη νόρμα του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες κάθε κράτους - μέλους του στο 2% του ΑΕΠ του, επειδή το ελληνικό ΑΕΠ βαίνει συρρικνούμενο.

Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε θετικός να συζητήσει αύξηση της θητείας, ενώ επέμεινε στο ότι το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 και της θεσμοθέτησης κινήτρων για εθελοντική στράτευση γυναικών, τις οποίες τις βλέπει θετικά εφόσον εκτιμούν έτσι τα επιτελεία, άνοιξε από τον υπουργό Αμυνας κατά την πρόσφατη επίσκεψη της ΝΔ στο υπουργείο και παρά τις μετέπειτα κυβερνητικές διαψεύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξακολουθεί στην τακτική του επικίνδυνου εφησυχασμού (2019-06-26 00:00:00.0)
Παρτενέρ στον επικίνδυνο εφησυχασμό (2019-06-20 00:00:00.0)
Ζυγισμένοι - στοιχισμένοι στον ίδιο σχεδιασμό (2018-10-16 00:00:00.0)
«Πιο ισχυρή από ποτέ» η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ (2018-05-16 00:00:00.0)
Προειδοποιήσεις να μη διαρρηχθούν οι σχέσεις με τον ευρωατλαντικό άξονα (2015-05-22 00:00:00.0)
«Παράσταση σημαίας» στις ιμπεριαλιστικές αποστολές για τα συμφέροντα των αστών (2014-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ