Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, την Παρασκευή 23/12, υπό την προεδρία του υπουργού Ν. Κοτζιά, ανακοίνωσε στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών. Προσθέτει ότι «για δεύτερη φορά φέτος, αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης του ΕΣΕΠ θα είναι το Κυπριακό».

Το ΕΣΕΠ συστάθηκε με νόμο το 2003, ως όργανο διαμόρφωσης «εθνικής στρατηγικής» και «εθνικής συναίνεσης» σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, όργανο «συμβουλευτικό της κυβέρνησης». Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει, καθώς το ΕΣΕΠ ουσιαστικά βάζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν τον κολαούζο της εκάστοτε κυβέρνησης, ενώ όλα τα κόμματα, μαζί και το ΚΚΕ, μπορούν να λένε τις απόψεις τους στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.

Αλλωστε, και όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η επικείμενη συνεδρίαση «θα είναι συνέχεια των δύο ενημερώσεων που έχει ήδη πραγματοποιήσει ο κ. Κοτζιάς, εντός μηνός, προς τους Ελληνες βουλευτές, κατά τις συνεδριάσεις τόσο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας (18/11/2016), όσο και των μελών των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων (30/11/2016)»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ