Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» ΚΑΙ «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Διαμαρτυρίες των εργαζομένων για τις συνθήκες δουλειάς

Παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, απαιτώντας για άλλη μια φορά τη δημιουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκων. Το Σωματείο εργαζομένων ζητά από τη Διοίκηση του νοσοκομείου να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, για να μην έρθει η ώρα που οι ασθενείς θα μείνουν χωρίς τα αναγκαία κυτταροστατικά φάρμακα.

Το Σωματείο αναφέρει ότι η Κεντρική Μονάδα Διάλυσης Φαρμάκων είναι απαραίτητη σε κάθε νοσοκομείο, ώστε να μην πετιούνται φάρμακα. Επιπλέον, το καθήκον αυτό πρέπει να ανατίθεται στους φαρμακοποιούς και όχι στους νοσηλευτές, που δεν είναι ειδικοί να κάνουν αυτή τη δουλειά. Εδώ και καιρό, διεκδικεί την πρόσληψη των αναγκαίων φαρμακοποιών, ώστε να σταματήσουν οι νοσηλευτές σε κάθε κλινική να κάνουν τις διαλύσεις των φαρμάκων, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται και για την υγεία των ίδιων, αλλά και για την υγεία των ασθενών.

Από τη συνάντηση που είχαν με τη Διοίκηση, προέκυψε ότι καμία πρόθεση δεν υπάρχει να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Ο διοικητής χαρακτήρισε το θέμα «συντεχνιακό» και περιορίστηκε να πει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει ένα ρομποτικό σύστημα που θα περιορίζει τις επαφές των νοσηλευτών με τα φάρμακα. Καμία κουβέντα δεν έγινε για δημιουργία Κεντρικής Μονάδας υπό την ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείου και για πρόσληψη φαρμακοποιών. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να καθοριστεί ο τρόπος αντίδρασης των εργαζομένων.

Επίσης, μπροστά στις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας, επικίνδυνες τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» προχωρούν σήμερα, στις 10 π.μ., σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι η λύση που δόθηκε στην έλλειψη προσωπικού στην καρδιολογική υπομονάδα ήταν η σταδιακή κατάργησή της και το ...γκρέμισμα του τοίχου που τη χώριζε από την καρδιολογική μονάδα.

Ετσι, σήμερα, δύο νοσηλευτές της βάρδιας (σε σύνολο 11 νοσηλευτών) στην αυξημένων απαιτήσεων καρδιολογική μονάδα και υπομονάδα, καλούνται να καλύπτουν πάνω από 20 κρεβάτια!! Οι εργαζόμενοι απαιτούν να προσληφθεί μόνιμα επαρκής αριθμός προσωπικού για την πλήρη και ασφαλή στελέχωση της μονάδας και να ανακληθεί απόφαση υποβάθμισης και μετακίνησης της υπεύθυνης νοσηλευτικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ