Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τρεκλίζοντας...

ΤΟΚΙΟ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Επαληθεύονται και μάλιστα άμεσα οι εκτιμήσεις των «έγκυρων» διεθνών εντύπων που ήθελαν εκτός της αμερικανικής και τις υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη να «υποφέρουν» βουβά... Αρχικά.

Ετσι χτες η είδηση ήταν ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία έσπασε κάθε ρεκόρ τον Ιούλη φτάνοντας το 5%, καθώς η οικονομία της χώρας επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Τζίτζι». Τα στοιχεία, που πρόκειται να ανακοινωθούν επισήμως την επόμενη Τρίτη, δείχνουν ότι ο αριθμός των ανέργων έφτασε τον Ιούλη τα 3,3 εκατομμύρια, προσθέτει το ιαπωνικό πρακτορείο, επικαλούμενο πληροφορίες που έλαβε από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, Εσωτερικών και Τηλεπικοινωνιών, ενώ τον Ιούνη το ποσοστό ανεργίας ανερχόταν στο 4,9%. Παράλληλα, και το γιεν έκανε «βουτιά», κλείνοντας σε μία από τις χαμηλότερες τιμές του σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο.

Στην άλλη άκρη της μεγάλης νήσου, δηλαδή της Ευρασίας, και στην ατμομηχανή της Ευρώπης, τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χτες καταδεικνύουν ότι η γερμανική οικονομία παρέμεινε στάσιμη για το δεύτερο τέταρτο του διανυόμενου οικονομικού έτους, καθώς το Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν ήταν ακριβώς το ίδιο για το δεύτερο τρίμηνο και με αύξηση της τάξης μόλις του 1% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ