Τρίτη 3 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το 2017 να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος

Παραδοσιακά κάλαντα έψαλαν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μέλη του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής
Παραδοσιακά κάλαντα έψαλαν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μέλη του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής
Παραδοσιακά κάλαντα της Μικράς Ασίας απ' τον Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής και αγωνιστικά κάλαντα, προσαρμοσμένα στη συγκυρία, απ' το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ, άκουσε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αρχικά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχτηκε τον Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής, μέλη του οποίου τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα της Μικράς Ασίας. Αμέσως μετά, ανταλλάχθηκαν δώρα, τα μέλη του Συλλόγου έλαβαν βιβλία και ιστορικά λευκώματα και ατζέντες, εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ πρόσφεραν στον Δ. Κουτσούμπα ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα που παράγουν τα μέλη του Συλλόγου.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

«Χρόνια πολλά, καλή και αγωνιστική χρονιά να έχουμε.

Το 2017 μπορεί να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα σε αυτή την προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος πραγματικά του λαού μας, σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ευχόμαστε πραγματικά, από βάθους καρδιάς, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, να έχουμε καλή χρονιά, χρόνια πολλά και κυρίως καλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες, με υγεία και ευτυχία».

Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας άκουσε τα αγωνιστικά κάλαντα της ΚΝΕ, με στίχους προσαρμοσμένους στη συγκυρία, για την ανάγκη αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση, συμπόρευσης με το ΚΚΕ στο δρόμο προς τη λαϊκή εξουσία. Είναι χαρακτηριστικές, άλλωστε, οι δύο τελευταίες στροφές των καλάντων: «Με συμμαχία λαϊκή/ με στόχο την ανατροπή/ στην επίθεση να βγούμε/ με το ΚΚΕ μπορούμε/ Ενας αιώνας ΚΚΕ/ η δύναμή σου είναι λαέ/ στους δρόμους προχωράμε/ κόντρα στον καιρό νικάμε...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ